НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

25 - 2. ЗНАМЕНИЯ НА ВРЕМЕТО (писмо)

Бялото Братство в град Ямбол. Тодор Абаджиев. Спиритическите сеанси в град Ямбол. ТОМ 10
Алтернативен линк

2. ЗНАМЕНИЯ НА ВРЕМЕТО


(писмо)


Историята се повтаря.


О, Ниневия, Ниневия, покай се за греховете си! Викаше пророк Йона, но няма кой да го слуша; така и днес Бог по разни начини подсеща човечеството към покаяние: като дава глад, суша, наводнение и пр. Ала човечеството спи своя златен сън! Най-после чашата се препълва и катастрофите почват - след Италия може би е ред на България!


Вчера и завчерашните трусове ни заставиха да устроим извънреден сеанс, с особена цел: да ни се каже нещо по последните катастрофи. На 4-и вечерта се събрахме. Както се разбра, медиумът се боял да седне във веригата, защото във време на съня си може да стане трус и той да се стресне, но това ние не знаехме. Когато се изправи за молитва, преди началото на сеанса вижда пред себе си Св. Богородица, която я изобличава в маловерие и я кани без страх да седне на веригата, което тя стори. Успокоена, заспива и вижда голяма непроходима гора, а зад гората светлина, при която не може да отиде. Но след молитва явява се Йосиф, мъжът Богородичен, който с едно махване на ръка унищожил препятствието и медиумът се намерва пред него. Духът казва: аз съм пратен от Бога да ви кажа, че не сте вече за търпение! Вас Бог ви напомни по разни начини да се покаете, но вий продължавате да живеете в разврат и грабеж. Кажете на вашите водители: пастири и свещеници, че домът Божий не е тържище - да не продават вярата с пари, за да си пълнят джобовете и да забравят своите длъжности. Да не мислят само за мобилирането на църквата и да живеят в лукс, а сърцата им да остават пусти! Ако някой пожелае да подари нещо за църквата, то тези пари да се събират за помощ на бедните.


Кажете на свещениците, че първом те трябва да се разкаят за своите грехове, и тогава да съберат целия народ и го поведат на открито за обща молитва. И ако всички се разкаят, Бог ще им прости, ако ли не, ще видите по-големи знамения. Моля ви направете малко труд, и разкажете това на всички: ако Христос е толкова страдал за вас, вий не можете ли поне 2-3 думи да кажете за него? Още веднъж ви моля, разкажете това на всички, кажете на свещениците за обща молитва, и ако те не ви повярват кажете на настоятелите у църквите: и разгласете на цялата страна.


Трябва са се правят общи молитви и след туй всички да заживеят с братска любов помежду си.


В това време медиумът почна да плаче: казва, че вижда голям огън, а духът го успокоява, като му казва, че тоя огън е приготвен за онези, които няма да повярват, като им се каже. В същия момент с радост медиумът казва, че вижда Исуса Христа, носещ се на облак, недосегаем от пламъците, държащ знаме в дясната си ръка и чува глас, който казва: „Чакам да прибера всички невинни души и ги заведа със себе си в рай."


„Вий, всички тук, не бойте се: и да пострада тялото гнусаво - душите ви ще са с мене в рай."


О, братя християни, види се, че още много жертви неправдата и злото днеска ще принесат за изкуплението свое.


Дано Бог с Духа си ни укрепява да стоим верни на постовете си като негови съратници за царството му.


От спиритическият кружок.


/Тодор Абаджиев/ Ямбол, 5/11 1909 г.


Сп. „Виделина", г. VII (1909), кн. 1, с. 17-18.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ