НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23 - 12. ЛЕЧИТЕЛСТВОТО НА УЧИТЕЛЯ

Бялото Братство в град Ямбол. Георги Радев Дюлгеров. Как намерих и познах Учителя. ТОМ 10
Алтернативен линк

12. ЛЕЧИТЕЛСТВОТО НА УЧИТЕЛЯ


През 1934 година сестра ми се разболя, получи силни болки в корема. Викат лекар, взема лекарства, но болките се увеличават. Лекарите правят консулт, но резултат няма. Тогава баща ми се качва на влака и отива при Учителя. Той го посреща и му казва: „Нещо си напечен, идваш ни в това, ни в онова време," Тогава баща ми му обяснява и Учителят казал: „Нищо не познали докторите, ще й мине. Сега тръгвай оттук и без да се спираш, за да свариш влака. За болната ще вземете грах с прясно краве масло и като го сготви, да яде колкото може." Оказа се кучешка тения, която изчезна.


Брат ми имаше дъщеря на 6 години. Разболя се, вдигна висока температура, изпадна в безсъзнание. Занесоха а в Александровата болница, но и там положението не се подобрява. Жена му отива с плач при Учителя и му казва, че детето й умира. Той й казва: „Майка, която обича детето си, то не може да умре. Иди и го вземи и му направи супичка да яде". Когато се върнала, детето отворило очи и казало: „Мамо, гладна съм"


Имам приятел, учител в с. Горка Поляна - Георги Попов. Той имаше момче, което се напикаваше всяка вечер. Никакво лечение не помогнало. Един ден, през ваканцията, го взема и отиват в София. Когато наближили София, детето се разболява и вдига висока температура. Понеже не намерил превоз, занася го на гръб до Изгрева. По това време Учителят разговарял с някого на двора. Казали му, че идва да пита как да излекува детето. Учителят му казал: „Утре в 4 часа устройваме екскурзия до Витоша. Ще дойдете и вие." Тогава Георги повторил: „Учителю, детето е болно и вечер се намокря." Учителят пак повторил: „Утре устройваме екскурзия на Витоша. Ще дойдете и вие." Учителят казва същото трети път и посочва къде да нощуват, за да им бъда по-лесно сутринта. Посочва и сестрата, която ще ги настани. Повече не можел да пита, било му неудобно.


Сестрата ги посрещнала и постлала леглата с чисти чаршафи. Георги реагирал и поискал някоя вехта черга или мушама, за да не измърсят леглото, но тя отговорила: „Учителят е наредил тук да спите. Неговата дума на две не правим, а бельото ние ще го изперем." За всеки случай Георги поставил една мушама под детето.


Понеже били уморени, заспали веднага. На сутринта детето се събудило и казало, че е вече здраво и иска да дойде на екскурзия. Освен това за пръв път се събужда , без да е мокро.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ