НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23 - 6. КЪДЕ СЕ НАМИРА ВЯРАТА

Бялото Братство в град Ямбол. Георги Радев Дюлгеров. Как намерих и познах Учителя. ТОМ 10
Алтернативен линк

6. КЪДЕ СЕ НАМИРА ВЯРАТА


Кръстников беше преместен в Бургас. Там намерил една медиумка на име Златка. Правил много опити с нея и основал „Общество за психични изследвания". Изследванията печаташе във вестник „Витлеемска звезда" и разпространяваше.


След Балканската война той дойде в Ямбол заедно с медиумката и прави сеанс в нашата къща. След приспиването й, духът, който я ръководеше, в края на сеанса каза, че иска да й даде подарък, като я накара да вдигне ръката си. За миг в отворената длан се появи цвят на върба, току-що откъснат, а времето беше есенно, дърветата бяха без листа. Следователно цветът е бил откъснат от южното полукълбо, където в момента беше пролет. /А може би материализиран в момента./


През есента на 1914 година Учителят дойда в Ямбол и отседна в дома на Зафир Бояджиев. Насрочиха срещата на Учителя с братството да бъде у дома. Преди обед всички се срещнаха с него. Аз също поисках да ми каже нещо. Той взе ръката ми и каза, че имам голяма вяра, но аз бях много критичен. Впоследствие разбрах, че Учителят има право.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ