НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 90. АКО ИМА БОГ, ДА МЕ ПОРАЗИ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

90. АКО ИМА БОГ, ДА МЕ ПОРАЗИ


Преди около 45 години един интелектуалец в Америка изнесъл публична сказка в един от големите градове, с цел да популяризира своите атеистични разбирания. С множество примери той се опитал да докаже, че Бог не съществува. Няколко-хилядна публика се била стекла, за да чуе думата на атеиста. Сказчикът признавал, че има природа и природни закони, т.е. естествени закони, но че тая природа и природни закони никой не ги е създал, т.е. че те нямат създател.


Говорителят привел множество доказателства и примери из минералното, из растителното и животинското царства, едно от друго все по-остроумни, все по- убедителни. Но най-накрая, за да не остане ни следа от съмнение в слушателите, за да им дакаже, че Бог не съществува, казал тъй: „Няма Бог нито на земята, нито на небето. Този Бог хората сами го измислиха. Аз твърдя, че Бог не съществува. Но ако въпреки всичко той съществува, то аз призовавам този Бог да ме порази още днес, още този час." Но ето че едва изрекъл тежките думи, тутакси пада още на трибуната и моментално умира.


Пресата в Америка дълго време коментирала случая, като се правили най- различни предположения за причинената моментална смърт на оратора.


/По беседите./



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ