НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

37. ВТОРИ СЛУЧАЙ СЪС ЗАГУБЕНИЯ КЛЮЧ

СРЕЩИ, СЛУЧКИ СПОМЕНИ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ НА ИЗГРЕВА. ГЕОРГИ СЪБЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

37. ВТОРИ СЛУЧАЙ СЪС ЗАГУБЕНИЯ КЛЮЧ


Това станало на Изгрева, през 1940 година. Учителят живеел в горницата. Бравата била със секретен ключ, който бил на вратата отвътре. Учителят забравил и дръпнал вратата и тя се заключила. Настанало паника. Чудели се каво да правят. Как може да се отвори вратата, когато крючът е в бравата? Тогава някой от присъстващите се досетил да се качат със стълба през балкона, ако балконската врата не е заключена. Намерили стълба и влезли. И тъй отключили вратата.


Каква поука можем да извадим от горния случай или по право, от горните два случая? Те си приличат.


При първия случай Учителят показал на живущите при него какви възможности той има, а при втория - той подложил на изпит тяхната досетливост - как биха се справили при такива обстоятелства.


Посветен, който владее окултните сили, може да разпръсква своето тяло и може да става видим и невидим, когато пожелае, или по-точно, когато е потребно.


Подобни явления обикновеният човек нарича чудеса. Всъщност чудеса няма, а има действие на непознати нам закони на природата, както и владеене на скрити сили. Всеки, който злоупотреби с окултните сили, скъпо заплаща.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ