НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

07 - 10. ЯСНОВИДЕЦЪТ ОТ ИНДИЯ

СРЕЩИ, СЛУЧКИ СПОМЕНИ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ НА ИЗГРЕВА. ГЕОРГИ СЪБЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

10. ЯСНОВИДЕЦЪТ ОТ ИНДИЯ


На един голям ясновидец от Индия му се открило, че Мировият Учител вече е въплотен на Земята и тръгнал да го търси из Европа, но от никъде не получил положителен отговор. Някой го насочил към България. Пристигнал той в София и потърсил съдействието на ордена „Звездата на Изток" /Теософско общество/. „Има ли между вас някой Велик Учител?" - питал той. - „Между нас няма такъв. Или има един Учител, но той е обикновен." - „Искам да ме заведете при него."


Отишли на Изгрева. Учителят бил горе в стаята си. Показал се през отворената врата. Денят бил събота, когато Учителят не приема посетители. Ето защо му казал, че ще го приеме в понеделник, в 15 часа.


Ясновидецът не отишъл на определената среща, защото бил разочарован, тъй като видял Учителя в матова светлина. Той си представял Мировия учител, че ще свети като слънце и тъй като не видял такава светлина, отпътувал, без да се срещнат. Дошъл до вратата на Учителя, но не го познал и си отишъл разочарован. Големият ясновидец бе забравил, че Великият Учител може да скрие лъчението си. Срещата ни с Учителя е среща на човешкия дух с Божествения Дух. Познаването на Учителя е вътрешен процес.


Колко често и ние, като индиеца, отидем до вратата на щастието си и се връщаме. Иска се голяма осторожност.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ