НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

I - ТРИЪГЪЛНИК НА ЧЕРНАТА ЛОЖА

ВТОРИ ПЕРИОД ТОМ 9
Алтернативен линк

I - ТРИЪГЪЛНИК НА ЧЕРНАТА ЛОЖА

гр. Русе - гр. Шумен - гр. Варна


ВТОРИ ПЕРИОД:

В нееднократните изказвания на Учителят Дънов пред своите последователи по различни поводи и повдигнати въпроси той казва следните думи: „Съществуват два духовни триъгълника: Русе-Шумен-Варна и Варна-Шумен-Бургас, чрез които духовни триъгълници Черните братя слизат, работят и се реализират като такива. Полюсът на тези два триъгълника е София. Затова тук се открива Школата".

Тези изказвания бяха предавани от уста на уста, но дойде време, онези, които лично са ги чували и които са играли своята роля в този сценарий, да ги разкажат. Ето защо бяха публикувани всички разкази и описани факти, случки и събития за Русенското Братство /Виж „Изгревът", том VI, стр. 664-700./

ПЪРВИЯТ ВРЪХ НА ТРИЪГЪЛНИКА - гр. Русе

Вторият период започва от град Русе. Последователите на Учителя Дънов на 13 юли 1921 год. регистрират своя устав. А Учителят е срещу уставите и регистрацията, защото това е първата крачка за образуване на организация и на църква. Учителят се противопоставя на този устав. Виж 27 школна лекция от 29.IV.1923 г., стр.10-11 на Общия окултен клас 1923 год. Той им изпраща „Писмото", след това създава по този повод песента „Писмото". /Виж „Изгревът", том.Ill, стр.339-345, под № 3 и № 4/.

През 1949 год. се опитват да се регистрират, но биват признати формално без съдебна регистрация. През 1949 год. в Айтос всички ръководители от братствата гласуват за изработения устав.

През 1990 и 1993 год. се правят опити за регистрация, като през 1995 год. се утвърждава устава със Заповед № Р-40 от 26 май 1995 год.

По този начин първият връх на този триъгълник се проектира и реализира чрез устав и регистрация. А това е срещу Словото на Учителя. Всичко това е реализация на Черната ложа. /Виж „Изгревът", том. Ill, стр. 332-339/.

В момента са регистрирани и членуват там, където са всички църкви, секти, вероизповедания и се ръководят от едно място. А забравиха, че са Школа и че тя се управлява от Словото на Учителя.

ВТОРИЯТ ВРЪХ НА ТРИЪГЪЛНИКА - гр. ВАРНА

По време на Възраждането, най-големите борби за национално църковно утвърждаване на българщината е било Варна и околията му. Борбата с гръцките владици, гърци, гагаузи е била безпощадна. Голяма част от тази борба е изнесъл на плещите си поп Константин Дъновски, физическия баща на Петър Дънов.

По време на първите събори на духовната, синархическата верига образувана от Учителя Дънов, състояла се във Варна, предизвиква големи гонения от страна на властите, църквата и обществеността. Следващият етап, тези раздори се прехвърлят между последователите на Учителя, разделят се на бели и черни. Тези борби продължават до 1944 год. След това бившия ръководител Емануил /Манол/ Иванов идва с жена си Люба на Изгрева, където осъществява последното предателство и спомагат за разрушение на Изгрева. Всички истории ще си ги намерите в „Изгревът", ако решите да проучвате този проблем. За справка/виж „Изгревът", том VII, стр. 584, №2,586, № 5,6, стр.589 №12, стр. 592, № 18, стр. 593, № 20/.

За историята на времето от 1944-1990 (|од. вижте „Изгревът, том. VI, стр. 724-736 и стр. 739-747.

За времето от 1990 до 1999 год. се развиват бурни събития.

През 1992 год. в гр. Варна се издава „Изворът на доброто" два пъти редактирана и променена. /Виж „Изгревът", том I, стр. 591-593/.

През 1992 год. в гр. Варна се издава „ Аз съм истинната лоза", променено, преразказано и съкратено Слово на Учителят Дънов. /Виж „Изгревът, том. Ill, стр. 203 под № 5/.

През 1994 и 1997 год. излиза „Великата майка" I и II том също преправено слово на Учителят Дънов. Това са материали от откраднатия архив от Резньовете. /Виж „Изгревът", том. Ill, стр. 201-205/.

Ето цитираме онези издания от Варна с променено, подменено Слово на Учителя Дънов.

1. „Аз съм истинната лоза", съставители и редактирали Димитър Калев и Иван Джеджев, Варна 1992 год. с ISBN 954-8005-55-7. Поместени са и редактирани беседи държани от Учителя през м. август - 25, 26 (две беседи) 27 (две беседи) 30 (две беседи), както и в м. септември на 3,10, 22, 24.

От предговора четем: накрая „Всекиму е определено да извърши със Словото един малък опит, колкото и несъвършен в човешките очи да изглежда той". Ето, това е Духът на Заблуждението, т.е. Духът на Антихриста, който ги движи.

Какво се редактира? Променя, изменя, зачерква с две черти и унищожава думите и подменят Словото на Учителя Дънов.

Откъде взимат оригинала? - Той откупува част от открадналите материали на Петър Филипов, от архива свален от „Резньовете" чрез племенника му Филип. /Виж „Изгревът, том III, стр. 201-206 под № 5, 6, 7/.

2. „Великата майка", беседи държани пред сестрите 1917-1920 год., том.1 - редактор Димитър Калев, Варна, но издадена с ISBN 954-8091-10-0 на Духовно общество „Всемирно Бяло Братство", София 1994 год.

3. „Великата майка", том II, ISBN 954-8284-51-0, гр.Варна 1997 год. беседи пред сестрите (1917-1932 год.). Редактор Димитър Калев.

Ето това са фактите за върха Варна на I триъгълник на Черната Ложа. Организирани, целенасочени, устремени да променят Словото на Учителя Дънов. А като се променя Словото му, се променя пътя на неговите последователи. Това е целта на техния господар, който е Духът на Заблуждението, който е всъщност Духът на Антихриста, който воюва срещу Христовия Дух, който е в Словото на Учителя Дънов. А какво е казал Учителят за Словото виж „Изгревът", том II, стр. 28-29. Прочетете, проумейте и тогава се определете кому да служите.

ТРЕТИЯТ ВРЪХ НА I-ТРИЪГЪЛНИК-ШУМЕН

Интересна е историята на Шуменското братство, от началото на самото му създаване. По-късно в него се загнездва Духът на Заблуждението, следват крамоли, раздори, разцепление и накрая замира. Интересно е да се проследи личния и обществен живот на всички членове от това братство. С една дума пълен провал. Една част може да видите в „Изгревът", том VI, стр. 713-716 под №1,2,3,4. Другата част в бъдеще ще се публикува в „Изгревът", в следващите томове.

В края на 1998 год. излезна от печат I том на Младежкия окултен клас 1938-1939 год. под надслов „Ще се превърне в радост", ISBN 954-90-355-1-4, издателство „Виделина" гр. Шумен. Не е отбелязано нарочно за да бъдат укрити онези, които извършват предпечатната подготовка и онзи, който го отпечатва. А това е Веселин Бориславов Кирилов. В момента пребиваващ в Шумен. Какво прави впечатление?

1. Поради незнание и поради волята на неговия Господар е променено заглавието на първата лекция от 23.IX.1938 г., която по оригинала е „Скръб и радост", а те са го променили в „Ще се превърне в радост".

2. Променят изцяло словореда на оригинала по нареждане на своя Господар, а това е метод на Черната ложа, която работи с т.н. огледален образ, който е обратен образ, т.е. поместват обратен словоред на произнесеното Слово от Учителя Дънов.

3. Допълват думи, променят думи, изменят изречения.

4.Прекъсват връзката между първоизточника на Словото и стенографския, дешифриран и подготвен текст от стенографките на Учителя.

Най-интересно е, че на лицето Веселин Кирилов лично му бе предложено да набира оригинален текст, но той отказа. Беше приет в моя дом и му бе давано на консигнация да продава „Изгревът" с 20% търговска отстъпка. Беше допуснат в книжарницата, която ръководя и която отпечатва оригиналното Слово на Учителя Дънов по моя програма, и бяха му давани книги с 25% търговска отстъпка, като му се даваха на консигнация т.е. той ги взимаше без пари, прибираше търговската отстъпка и връщаше парите. Така работеше с капитала на програмата, а така си прибавяше значителни доходи. Оригиналните книги му създаваха силово поле в мястото, където ги продаваше и той се хранеше от него, като му се подобряваше търговията с книги. Досега не беше донесъл нито един лев от неговия „десятък" да ги вложи в отпечатването на оригинално Слово, чрез които книги той припечелваше не лошо. Освен това през 1998 год. му дадох два кашона с книги отпечатано Слово на Учителя от 1920 до 1950 год, като по каталог представляваха 90% от едно цяло течение, за да ги съхранява за следващото поколение. Тези книги аз лично съм ги събирал 40 години и съм ги заплащал. А той ги получи без пари. Беше уведомен, че съм дал оригинални материали на Петю Цанов от Шумен, който набираше със свой екип, за да не се почувства измамен. А той през цялото това време се е криел и са подготвяли със свои хора бъдещата промяна Словото на Учителя Дънов. Ето така той извърши три предателства: Първо към Словото на Учителя, второ към Школата на Учителя и към мене. И когато му бе казано той възкликнал „Кой е този Вергилий, какво той представлява?" И накрая се опита отново да взема книги за продажба, за да се храни от моята програма, към която извърши предателство и затова бе отрязан. Изпратих му препоръчано писмо до 1 март 1999 год. да върне двата кашона с книги, които той изпрати обратно в София. Върна ги.

Ето така бе проектиран и гр. Шумен във веригата на Черната ложа и бе задействан на земята българска триъгълника Русе-Шумен-Варна. А сега ще следват събития и развръзки. Ще си ги проверите.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ