НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. ПАДНАЛИЯТ АНГЕЛ РИСУВА И ПЕЕ ЗА УЧИТЕЛЯ

ТОМ 8
Алтернативен линк


4. ПАДНАЛИЯТ АНГЕЛ РИСУВА И ПЕЕ ЗА УЧИТЕЛЯ


Имаше на Изгрева брат Данко. Той се казваше Юрдан  Харалампиев Симеонов. Баща му - Харалампи е от фамилията Вълнарови от  Велико Търново, които са били търговци. Данко е роден в София на  6.03.1895 г. Баща му, както и най-големия му брат Симеон са свирили на  цигулка, а Данко на кларнет, след него по-малкия брат на фагот и  най-малкия брат Иванчо - на флейта. Данко е следвал музикална академия в  Париж и там е специализирал. През времето, когато е специализирал в  Париж е взел и художничката Цветка Щилянова, за да специализира също.  Сестрата на Цветка е била съпруга на Данко и се казвала Роза.  Споменаваме тези данни, защото тези души са свързани във верига и вървят  заедно в Невидимия свят, а тук на земята са свързани с роднински  връзки.

Веднъж семейството решило да покани на гости  Учителя в града на обяд. Майката Анастасия и дъщерите: Цветка Щилянова и  Роза, съпругата на

Данко, както и самия той били насядали на  официалния обед подготвен за Учителя и в знак на благодарност на  завършения портрет на Учителя изрисуван лично от Цветка. Разговорът се  движел от тема на тема, когато дошло време Цветка да изсвири нещо на  Учителя. Тя свирела на чело и пиано и пеела много хубаво. След като  изпълнила онова, което е имало да изпълни за Учителя, всички обърнали  поглед към Учителя, какво има Той да каже за нейното изпълнение. "Цветка  е била ангел на небето, но е съгрешила в нещо, поради което е изпратена  на земята, за да изкупи грешката си!" Всички изтръпнали. "Високият  идеал е на Небето, а земята е място за училище и изп-равление на  погрешките", добавил Учителя и всички се успокоили. Обедът завършил с  обща песен.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ