НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

20. МЕТОДИ КОНСТАНТИНОВ И ДИМИТРИНКА ЗАХАРИЕВА

ТОМ 8
Алтернативен линк

20. МЕТОДИ КОНСТАНТИНОВ И ДИМИТРИНКА ЗАХАРИЕВА




Методи е дружал години наред с Димитринка  Захариева, а тя ни беше комшийка на Изгрева, като на един метър от нас  беше нейната барака. Години наред тя му е слугувала и му е прала дрехите  на чешмата с ледената вода и дори материално му е помагала. Тя го  обичаше много. А по това време той дружеше с д-р Янка Попова и бяха все  заедно по екскурзии по Витоша. Димитринка преглъщаше всичко и  продължаваше да му помага. И той не я забравяше и почти всяка седмица  идваше, по един-два пъти идваше да я види, облечен, нагласен и се криеше  ние да не го видим. Но го виждахме. Димитринка беше споделила с майка,  че е правила аборт заради него, т.е. щяла да има дете от него, но той не  й позволил. Не зная подробности, а и не ме интересува. Но имаше и  такива случки на Изгрева. И после, когато събаряха Изгрева, той наредил  Димитринка да отиде да живее сама, някъде далеко, на другия край на  София, а не там където бяха настанени другите изгревяни, че и самият  той, Методи. Той това е направил, за да не му пречи и тя остава на стари  години изолирана далеко и самотна. Димитринка споделяше много с майка  ми и тя все й се караше, защо Димитринка продължава да се интересува от  него и защо не се откаже. А тя отговаряше, че го обича, уважава и че той  има да свърши много важна работа за Учителя. Каква е тази работа аз  отначало не знаех. И тя икономисваше пари за тази негова работа и дори  беше дала една солидна сума на майка ми да я пази. След време си я взе  отново, за да му я предаде. Та заради нея Димитринка, ние като комшии и  свидетели хич не го уважавахме. А той имаше претенции да бъде културен,  защото бе с докторат. Знам, че Светозар, брат ми го наричаше "Тунтьо",  защото когато те работеха с Методи заедно мозайките по строежите, то  Методи не е работил така както изисква тази тежка професия. Все бягал от  тежката работа. Ето това значи "Тунтьо"!

Когато се роди моят син Благовест на 1 .VIII.  1970 г. десет дни след това аз срещам Методи Константинов на площада  пред къщата на Райна Калпакчиева и Найде Найденов. Методи ми каза така:  "Роди се един френски дух". А той беше много добър астролог. Тогава аз  много не го разбрах, защото не познавах астрологията. Движех се само с  астролози между които Петър Филипов, Крум Въжаров, Мария Митовска, моят  брат Светозар, но моето време още не беше дошло за астрологията.  По-кьсно в Париж учих астрология в частно училище и получих диплома. Не  че съм кой знае какъв добър астролог, но сега разбирам какво ми каза на  времето Методи Константинов. Синът ми Благовест е Лъв и то с три планети  в съвпад в Лъва-Слънце, Марс и Луна. А това е знака на Франция. И той,  синът ми просто си дойде в отечеството си, където си има капитал от  минали животи, а аз го последвах да му помагам и съдействам. За това хич  не се учудвам, че той рядко се сеща за България. Пък и неговото детство  беше извънредно много трудно в тази атмосфера на денонощни побоища,  викове, крясъци, блъскане с дебели дървета от страна на дядо му Иван  Жеков. Та детето нямаше добри спомени и по-късно изживя всичко това като  заболяване. Иначе той пази прекрасни спомени от любимата си баба Стефка  и дядо Крум, които го отгледаха. Също от тримата си мили вуйчовци,  Светозар, Косю и Любомир, които с голяма обич все са му помагали. Аз, за  разлика от синът ми много обичам България и си тъгувам по нея. Горда  съм, че съм българка, заради присъствието на Великия Учителя в България и  Неговото свято Дело.

Сега ще продължа за Методи Константинов. Прави  излязоха думите на Димитринка Захариева. Той свърши прекрасна работа за  Учителя. Най-напред това стана с издаването във Франция на книгата  "Учителят говори" - "Le Maitre parle", където и той участва. За тази книга  французите казват, че е тяхната Нова Библия и много я ценят. После в  Париж бе издадена от него "Епохата на Водолея", която много бързо бе  изчерпана, като топъл хляб и сега няма кой да я преиздаде. Толкова е  важна и ценна.

И знаете ли, Михаил Иванов, който е много отдавна  във Франция и където в неговите книги няма и дума за Учителя. Там ще  намерите само неговият собствен образ, на Михаил, направен по подобие на  Учителя. А Методи Константинов остана абсолютно верен на Учителя.  Навсякъде в книгите си той споменава Учителя, дава Негови изказвания,  обяснения и така Го пропагандира във Франция. Методи издаде още една  книга тук в Париж "Световна Астросоциология". Много интересна книга с  цикли на бавните планети и тяхното влияние на човечеството. И то тези  знания той е черпил от Учителя, благодарение на многобройните си  разговори с Него по астрология. И тази му книга се посрещна с голям  интерес и отдавна е изчерпана.

Ето как Методи свърши една отлична работа за  Учителя и се сбъднаха мечтите на Димитринка Захариева за Методи  Константинов. Така накрая той се оказа като добър ученик на Учителя,  макар и с тези негови грешки в личния му живот. И сега заради този негов  огромен труд видно от неговите книги издадени на френски, както и  неговия необикновен труд "Човекът по пътя на космическата спирала",  публикувана в книгата "Изгревът", том I., стр. 362 - 544, аз взех да го  уважавам и се моля и за него когато споменавам и други приятели от  Братството, които са вече горе в Невидимия свят. А според Учителя този и  онзи свят са на едно и също място и зависи от човешкото съзнание, дали е  пробудено и дали има центрове и онова вътрешно сетиво чрез които може  да контактува с Невидимия свят. Това ще стане при едно бъдещо  човечество, при което ще имат вече изработен орган и център, чрез който  да влизат във връзка със съществата от друга измерения, които населяват  така наречения Невидим свят. А за нас простосмъртните остава да четем  Словото на Учителя и да чакаме пробуждането на космическото съзнание у  човека.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ