НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16. РАЗМИШЛЕНИЕ И ПОУЧЕНИЕ

ВИОЛА ЙОРДАНОВА ТОМ 8
Алтернативен линк


16. РАЗМИШЛЕНИЕ И ПОУЧЕНИЕ

Много често в тихи и спокойни часове размишлявам  върху думите на Учителя, които са дълбоко врязани в моята памет. Питам  се и в този момент, защо Учителят толкова много настояваше да пея в  продължение на моето следване в Академията. Имаше дни когато Той не ме  приемаше, защото знаеше, че аз не пея, а свиря или съм участница в  концерти-рецитали организирани от моята професорка по драма и дикция,  г-жа Стойнова.

Учителят е предвиждал, че моят глас е всъщност  единственият ми капитал с който ще мога да привлека вниманието на  Руската комисия и да получа разрешение да напусна България като певица с  големи възможности, нуждаеща се от европейска шлифовка.

Защо Учителят ме изпрати при Михаил?

Не за да му помагам, нито да спасявам ученикът на  Беинса Дуно, нито да спасявам хората изпаднали под негово влияние. Нито  бях изпратена от Учителя да разрушавам неговата работа или да се женя  за него, както Михаил публично ме обвиняваше.

Учителят ме изпрати в Париж сама да развържа една  дълготрайна лоша карма и сама да науча един важен урок. Законът на  свободата е велик закон. В свободата можех да прогледна и да различа,  кой работи за Цялото и кой работи за свои лични интереси. Да, сама да  различавам зад хубавите и интелигентни фрази какви мотиви се крият.

Ето кардиналния въпрос, който бе зададен преди  две хиляди години от учениците на Христа. Той отговори: „Много учители  ще дойдат в мое име, но истинските учители ще познаете според техните  дела."

Излишно е да се каже, че делата на Михаил не отговарят на един истински Учител.

Моята вечна благодарност към нашия Учител, Спасител и Освободител, към Божественият градинар - БЕИНСА ДУНО.

Нека Неговото Име свети вечно в Славата на Бога.

24 Октомври 1997 година




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ