НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

53. НАЙ-ВЕЛИКАТА РАБОТА

ТОМ 8
Алтернативен линк


53. НАЙ-ВЕЛИКАТА РАБОТА

Едно лице ме гледаше отсреща. Отгоре червена  шапчица. "Здравей", казах аз, "здравей и добре дошъл в стаята ми.  Любимец и красавец. Странник, който отиваш навсякъде. Богат гостенин,  който влиза, за да нагос-ти тия, при които отива. Какво ми носиш ти?  Къде искаш да влезеш? Аз те обичам. За благодарност на това, че ти си  щедър, аз ще напиша приказка за тебе."

Вчера бях у Марини. Децата спяха. В ъгъла над  едното легло - портрета на Учителя. Загледах се. Очите, като че оживяха.  Гледах право в тях. Почувствах нещо особено. В цялата глава. Времето,  казах аз. Времето. Това е Времето. Аз трябва да напиша Приказка за  времето.Как ще я нарека? -"Старецът и времето".

Петък, 1.Х1. Учителят каза: "Да обичаш е едно  изкуство, най-първо заради себе си, после заради другия. Аз виждам, че  мнозина от вас сте заровили талантите си". Учителят пя: "Живот, за тебе  моята душа жадува!" "Някой от вас сте с пет таланта, заровили сте ги.  Някои от вас сте с десет таланта, волята си не употребявате да ги  разработите."

След беседа: най-първо Учителят свири. После: "Талантливият да свири". Започнаха с "Запали се огънят на огнището".

Когато завих за покрай салона и издигнах очи към  стаята на Учителя, защо заплаках? Обхвана ме настроение както никога  по-рано. Защо заплаках, когато зачетох от Йоанна 6 гл., 67 ст.: Тогава  рече Исус на дванадесетте: "Дали искате и вие да си идете?" А Симон  Петър му отговори: "Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на живот  вечен. И ние повярвахме и познахме, че си ти Христос, Син на Бога  живаго."

"И тъй, дайте път на любовта в себе си, обичайте  всички хора, за да получите Божието благословение. Любовта е  най-великата работа в света. Да обичаш някого, това значи да работиш за  него, да го освободиш от мъчнотиите му. Не можеш ли да освободиш някого  от мъчнотиите му, ти не го обичаш, както трябва."

Днес, в 10 часа Учителят каза: "Намерете някого  да обичате, но не с тази любов, която се сърди, че не я обичат. Любов,  която не може да претърпи една обида, е по-долу от обидата. Любов, която  изтърпява една обида, е по-горе от обидата. Една обида е един  скъпоценен камък."




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ