НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

61. РАЖДАНЕТО НА ИЗГРЕВА

ТОМ 8
Алтернативен линк


61. РАЖДАНЕТО НА ИЗГРЕВА

Кварталът "Изгрев" се роди. Кварталът "Изгрев" се  разхубави. Кварталът "Изгрев" се оживи и обогати. Малките къщички, със  своите скромни обстановки се превърнаха в живи хора, в ученици. В  ученици, в живи хора - мислещи, учещи, работещи. Природата е изправена  пред тях в целия си ръст.

Пролетта ги вълнува със своя изблик на живот.  Лятото ги радва с великата си разумност. Есента ги успокоява със своето  изобилие и им обещава спокоен живот за зимата, когато белият снежен  губер ще ги запази, както пази посетите семена, а те спокойни от това  велико покровителство, се приготовляват, чертаят програми за бъдните  дни, когато ще изненадат пак очите с красота, ще ги изненадат с небивала  свежест, ще ги изненадат с бликнал живот.

Ученикът е посятото семе. Ученикът минава по  пътя, по същият път на посятото семе. Тетрадки и моливи са у него. Той  чете великата книга на природата, пише в тетрадките на своя ум,  разсъждава и чертае план за новия живот, който като мираж го привлича,  води и сочи, за да му открие самата действителност - бликналият извор с  чудната, буйна растителност край него.

Къде остана "Изгревът"? Къде остана кварталът "Изгрев"?

Малките къщички се превърнаха в прекрасни замъци,  в които живеят нови хора. Новият човек живее в замък. Той сам е замък, в  който са пометени разкошни библиотеки, художествени изложби и голямата  красота на природата. Това е новия човек, за който е казано: Всичко за  човека. За новия човек.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ