НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

56. ВЕГЕТАРИАНСТВО И ПОСТ

ТОМ 8
Алтернативен линк


56. ВЕГЕТАРИАНСТВО И ПОСТ

В моят дом майка ми много трудно стана  вегетарианка. Споделих мъката си с Учителя. "Ще стане, ще стане." Когато  си замина от този свят брат ми Петър-Асен, тя трудно преживя тази  загуба и тогава стана вегетарианка.

После майка ми отива при Учителя и му казва:  "Учителю, този мой син, който си замина ви го давам. Не само него, но и  двете си дъщери - Мара и Теофана, ви давам". Учителят прие този подарък  от майка ми.

А веднъж му казах така: "Учителю, ако този мой  брат е мой, то аз ви го давам". Той се усмихна. А защо? Защото преди  това бе казал така: "Ако е една клетка и тя е Божествена то трябва да  привлича и другите". Исках брат ми да се приобщи към Божественото.

Говорихме за вегетарианството. То е идея, която  стои високо в Невидимия свят. В Школата на Учителя се прилагаха и  постите. Имаше методи и правила дадени от Учителя. Човек не трябва с  нищо да измъчва организма си особено с пости. Той не трябва и да го  изнасилва с много ядене. Постът на Изгрева бе за определени хора с  определена физическа конструкция, с определени задачи за разрешаване,  които ние не знаехме. Той се определяше и даваше от Учителя. Ако някой  почваше сам без разрешение самоволно да влезне в пост - той пострадваше  много. Някои си заминаха - влезнаха в поста и не можаха да излезнат от  него. Учителят бе много недоволен от това своеволие.

Вегетарианството е идея. Постът е реализирана идея на духовни закони. Ще ги намерите в Словото на Учителя.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ