НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

20. Олга Славчева

Драган Петков ТОМ 7
Алтернативен линк

20. ОЛГА СЛАВЧЕВА



Олга Славчева бе родена в Цариброд. След Първата световна война това българско население остана към Сърбия. Сръбската пропаганда бе взела яростен курс към българската книжнина в този край. Учеше се и се пишеше на сръбски. А българската книга не можеше да прехвръкне през границата, която строго се охраняваше. Една година Олга решава да посети майка си, която е в Цариброд. Споделя с Учителя: „Стягай раницата, ще минаваш границата. Напълни я с беседи!“ Олга с пълната раница преминава през Митницата без митничаря да я провери. Като я видели с раница, направо я изгонили, да не им се мотае пред очите. Така тя занася беседите на Учителя и ги подарява на българите. С умиление тя си спомняше и разказваше тази случка.


Олга Славчева беше една от тези сестри, която през 1922 г. е била омотана и привлечена в групата на Михаил Иванов и Кръстю Христов в гр. Търново, когато там те са се подвизавали по свой начин. След като тя разбрала в каква клопка е влезнала, успяла да се измъкне чрез помощта на Учителя. Тогава Учителят се обърнал към нея и казал: „Ти нали си поетеса? Нали си писателка? Тогава осмей ги тези двамата“. И Олга послушва Учителя и написала едно стихотворение и го рецитирала насам, натам. Успяла да ги осмее.


Но преди да стори това станала една случка. Отишла в бараката си и седнала да напише и да осмее тези двама обявили се за светци чрез своята дарба, да пише поезия. Седнала да пише и изведнъж в стаята нахлула една пчела, която я нападнала и искала да я ужили. Взела един пешкир и започнала да се брани от атакуващата я пчела. Борила се около 10 минути докато успяла да изгони пчелата от бараката. Та духовете на Черната Ложа не били съгласни с онова, което тя трябвало да напише. Накрая се освободила от пчелата и написала онова, което трябвало да напише. Започнала да чете написаното пред братята и сестрите. На всички им харесало и се превивали от смях.


Но на следващия ден се явил Михаил Иванов и е произнесъл срещу нея някакви думи. След няколко часа тя легнала на леглото си напълно парализирана, не може да говори и не може да се движи. Съобщили на Учителя и той отишъл при нея и казал на сестрите да застанат до нея и да четат 91.Псалм. След няколко часа и повтаряне десетки пъти на този псалм, постепенно Олга се раздвижила и накрая проговорила. Така Учителят я отвързал и освободил от Черната магия на Михаил Иванов.


Олга живяла някога с Михаил в града в една и съща къща. Използвали една и съща тоалетна. Но когато Михаил ползвал тоалетната, то той не си измивал изверженията. Олга като влизала в тоалетната трябвало да му чисти лайната. Този случай го разказваше Олга след като беше преживяла магическите операции на Михаил. „Представяш ли си, човек с бяла риза, с бели ръкавици, а не си чисти изверженията и не си измива лайната. Ето, това доживях не само да го видя, но доживях да го изпитам и отвън, и отвътре.


Благодаря на Учителя, че ме освободи от тази нечистотия както отвън, така и отвътре.“ И ние, останалите също благодарим.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ