НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

19. Мария Гръблашева

Драган Петков ТОМ 7
Алтернативен линк

19. МАРИЯ ГРЪБЛАШЕВА



Мария Гръблашева беше съпруга на Величко Гръблашев, който замина с единия си син за Америка и там остана. Гръблашева остана на Изгрева, тя беше образувала една група на Изгрева и се занимаваха със спиритизъм. Тя беше медиум и чрез нея говореха различни духове на групата. Дотук добре, защото спиритизмът в братските среди беше много популярен. Но дойде най-тревожното. Чрез нея започна да говори един дух, който наподобяваше езика на Учителя. Този дух говореше, че той духът чрез Гръблашева изнася истинското знание за да може да подготви слушателите, та да могат да разберат по-добре онова, което ще им говори на следващия ден Учителят Петър Дънов. Този дух бе съобщил, че тази група е група за напредналите, а Учителят Петър Дънов говори в Салона на по-прост език, за да бъде достъпен за простите и обикновени слушатели. Ето защо тази група се е събирала във вторник, а в сряда е Класът, в който говори Учителят. Раздвоението и изкушението е на лице. Веднъж там отива сестра Мария Милева и духът на спиритическият сеанс се обръща към нея като я ласкае, че тя е най-културната от всички и тя трябва да доведе всички братя и сестри от Изгрева, за да слушат най-точното знание. Милева послушва, тръгва по Изгрева и за кратко време успява да убеди много хора и те се приобщават към тази група. По този начин Салонът се изпразва и Учителят говори само пред стенографите. Учителят ги изчаква да си направят опита и накрая извиква Милева в Неговата стая. Обръща се към нея, вдига заканително пръст и казва: „Понеже ти си най-културната от всички, давам ти кратък срок от три дни да ми върнеш всички ученици, които заведе там при Гръблашева, така че Салонът се изпразни и аз няма на кого да говоря“. Милева се стресва и запитва, не е ли той, който говори чрез Гръблашева. Учителят е строг: „Не може един Велик Учител да се завре в една канална тръба от където се изтичат всички извержения на град София. Един висш Дух може да пребивава само в чисто тяло. Чистотата на слънцето се проявява чрез светлината, а не чрез газената лампа и лоената свещ. Словото на Великия Учител може да излезне посредством тялото,което той си е подготвял милиони години. Чрез Гръблашева говори моят враг. Той сега работи чрез пет човека. Той работеше чрез Стойчев, който лично те привлече към него, за да му станеш говорящ и пишеш медиум и така да говорите срещу Мен и Школата. След това той работи чрез Маркова. След това чрез Янакиева. Сега чрез Гръблашева и през цялото време чрез Лулчев. Този мой враг краде Словото Ми и учениците и работи срещу Школата“. А това е Духът на Антихриста от времето на Христа преди 2000 години.


Сестра Милева разбира от Учителя как стоят нещата и тръгва от човек на човек и разказва всичко. Постепенно Салонът пак отново се напълва с ученици. На една от следващите беседи Учителят казва: „Забранявам на моите ученици да ходят по ясновидци, да посещават спиритически сеанси, да стават медиуми и по този начин да стават проводници на сили, които работят срещу Школата“.


Един път Лулчев отива при Влад Пашов и му казва, че му се явил Учителят Мория и му казал, че той трябва да събере и да направи група, пред която Мория ще изнася истинското знание, за да може да се коригира погрешното Учение на Петър Дънов. Влад Пашов като чува това се втрещил в него и казал: „Аз не мога да работя против Учителя, в никакъв случай“. След това Влад Пашов разказва това на останалите. Но Лулчев си направи група, която бе наречена „Упанишадите“ и чрез нея работеше Мория. Аз това лично съм го слушал много пъти от Влад Пашов. Но лично веднъж чух когато Учителят каза:“ Аз вече цели 10 години се боря против тия духове, които са служебни духове, които са духове на Черната Ложа. Целта им е да разбият Школата отвътре. Но Бог поругаем не бива и те ще разберат какво значи израза, че „Бог е всепояждаещ“.


Съдбата на Лулчев е всеизвестна. Той бе убит от комунистите. Съдбата на Стойчев е също много поучителна. Той стана предприемач, започна да сече гори и дърветата ги изгаряше и овъгляваше, за да ги подготви за дървени въглища. Тогава това бе един начин за припечелване на пари и тогава дървените въглища се използваха за отопление чрез мангали за скари за правене на кебапчета и за печене на различни неща на скара. Той изнасяше в Турция, но след кратко време той заболя от рак и почина. И което е най-важното Учителят го предупреди да не сече дървета и да не ги овъглява, защото никой не е прокопсал от този занаят. Така че накрая всичко се намести към един финал.


Гръблашева накрая често я обсебваха духовете и правеше сума бели на Учителя. Това не подмина нито Янакиева, нито Маркова. Накрая окултния закон се завъртя. Окултните сили се задвижиха и потърсиха начин да възстановят нарушеното равновесие. Съдбата на всички, които споменах бе всеизвестна на нашето поколение. Ние се убедихме в думите на Учителя, че Бог поругаем не бива.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ