НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

26. Той присъствува навсякъде

Георги Йорданов Добрев ТОМ 7
Алтернативен линк

26. ТОЙ ПРИСЪСТВУВА НА ВСЯКЪДЕ



Една сестра казала: „Учителю, вегетарианци сме, изчистихме се от вътре, а пак боледуваме“. Той я запитал: „Сестра, от колко години сте вегетарианка?“ „От дълго, от 15 години.“ „Сестра, а къде са 15000 години. От тогава сте месоядци, а сега за 15 години какво можете да направите? Вегетарианството е идея, която се намира на 8000 метра височина в духовното поле“. „Ама вие, Учителю, много се мъчите с нас?“ „Дошъл съм да освободя човечеството от заблужденията на стария им Адамов живот. Помнете, аз присъствувам навсякъде.“


Друга сестра Данка от с. Горица отива при Учителя на Изгрева. Разговаряли за това-онова и накрая му казала, че ще отиде на село при нейните родители да им погостува, но имат много лоши кучета, които пазят овцете и няма да може да се приближи до дома, защото кучетата изобщо не я познават. Учителят казал: „Иди при твоите“. Когато отишла, стояла отвън, не смее да се доближи. Отдалече гледа как кучетата лежат, кротко я гледат, гледат я, но не лаят. Мируват. Накрая се престрашава и полека-лека, влиза в двора и се запътва към къщата. Когато я виждат майка й и баща й те изтръпнали от изненада и уплаха, как така е влезнала и не са я разкъсали зверовете, които охраняват къщата.


А на изпращане Учителят казал: „Обичаш ли Бога, то Бог е у човека и у звяра. Любовта е навсякъде“. Така Учителят бе умирил кучетата, за да се порадва Донка на родителска обич.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ