НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

30. БЕЛЕЖКИ КЪМ ТОМ III НА „ИЗГРЕВЪТ"

ТОМ 4
Алтернативен линк

30. БЕЛЕЖКИ КЪМ ТОМ III НА „ИЗГРЕВЪТ"



1. На стр. 115, на 20 ред е написано: „Настоящите са стенографирани от мен". Да се чете
„Настоящите са дешифрирани от мен". Грешката е при набора. На края на книгата е отпечатан оригинала с подписа на Борис Николов.


2. На стр. 264 е отбелязано за Атанас Буров следното: „Той бе индустриалец преди 9.IX., взимаше участие в политически живот и беше министър в последното правителство." Това изречение отпада, защото тук е сгрешено, защото въпросния Атанас Буров, който е бил министър при последното правителство е роден на 30.І.1875 г. и починал на 15.V.1954 г. А тук се отнася за събития около 1960 г. Така че инженерът Буров е съименик на министър Буров и поради това е направена тази грешка, която се коригира.

3. На стр. 321 е отбелязано името на музиканта Добринка Стратева. Това е грешка при набора и да се чете Добринка Ставрева.
Поради това, че корекцията е правена лично от мен вероятно има някои правописни и печатни грешки, които всеки сам може да поправи. Въпреки желанието ми да се намерят коректори, които да поправят правописните и граматически грешки, не можаха да се намерят такива, понеже тези, които се явяваха се нахвърлят веднага да променят текста и съдържанието, което аз в никакъв случай не мога да допусна. По-добре е да останат правописни и печатни грешки и дори граматически такива, но да остане непокътнат предложения от мен материал. За мен това е най-важното в настоящия етап.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ