НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

176. Великите идеи се дават на виждащите и можещите

II. В колибата на Христов ТОМ 33
Алтернативен линк

176. ВЕЛИКИТЕ ИДЕИ СЕ ДАВАТ НА ВИЖДАЩИТЕ

И МОЖЕЩИТЕ


Христов прояви жестокост, от чекмеджето на бюрото си извади едно огледало и им даде да се видят и каза: „Лицата на двамата Ви показват явна „симулация”, нали?” - После се обузда, стана кротък и продължи тихо да им говори:

- Както виждате, на мен е дадено да зная нещата, а на професор Кръсников и Фройд и други като тях, като слепци да напипват нещата! Но великите идеи не се напипват, те се дават на хората и учените и великите посветени в тайните на битието, на виждащите и можещите. И после на учените, на слепците остава да доказват на другите слепци какво са напипали. Вие и всички като Вас мислите, че причината на заекването е в уплахата, което е все едно да кажете, че причината за Първата Световна война е убийството в Сараево, станало на 28 юни 1914 г. от 18 годишния сърбин Принципо. По всички граници са ставали и стават хиляди убийства, но не предизвикват световна война. Причината за заекването му е далечна и дълбока!

Лекарят немец едвам чуто запита:

- Можете ли да излекувате Андрей от заекването му?

- Той вече е излекуван, скоро ще почне съвсем добре да говори! Сега заекването при него е като отбита вода на река, която продължава да изтича по коритото, докато се изтече напълно. Зная, че го лекувам преждевременно, преди да е поправил погрешките си! Той сега ще бъде като спасен престъпник, пуснат от затвора преди да се е разкаял - може да направи още по-големи грешки! Тогава положението му ще стане още по-тежко! Разбира се, зная защото е закон, че първия на когото ще изпита острия си език, ще бъда аз!

- Защо го карате да разказва случки из детските си години?

- Защото тези спомени са наситени с много живот и сила, които аз впрягам, за да му изтеглят колата от блатото в което е затънал!... Те са, които го лекуват.

- Господин Христов, бих искал да Ви запитам нещо друго - каза немецът.

- Питайте.

- Какво бихте казали за Хитлер и Мусолини?

- Много, защото това са две много интересни личности на нашето време.

- На кого от тях сте привърженик? - запита немецът с усмивка.

- На никого. Аз съм привърженик на моя Учител!

- Предполага се, че владеете Астрология, навярно сте им правили хороскопи, което на запад и особено в Америка е цяла епидемия?

- По-важно е тълкованието на хороскопите! А за това, трябва да бъдеш и ясновидец!* [*Виж „Изгревът”, т. 22, с. 545-586.]

Аз виждам нещата и събитията, затова нямам нужда от хороскоп да правя. Ясновидецът може да вижда и без хороскоп.

По мое мнение Учителят в този момент е най-добрия астролог в света!

С Него, ако обичате може да говорите по тези въпроси повече. -Христов подметна това, за да направят връзка с Учителя.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ