НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

169. Как да се лекува болният, зависи от степента на съзнанието му

II. В колибата на Христов ТОМ 33
Алтернативен линк

169. КАК ДА СЕ ЛЕКУВА БОЛНИЯТ ЗАВИСИ ОТ СТЕПЕНТА НА

СЪЗНАНИЕТО МУ


- Добре, по този въпрос точка - каза немеца и загледа Андрей. -Какво мислите да правите с младежа, ще го лекувате ли с Вашите методи? Очите му горят, има температура, бих искал да го прегледам.

- Ще го лекувам и излекувам от много болести, които Вие не виждате.

- Без клинично лечение ли? - запита българинът.

- Клиничното лечение е най-лошото лечение! Цялата обстановка на болницата внушава непрекъснато на болния, че е болен. До събота той ще бъде здрав - тогава ще го прегледате.

- Ако го излекувате до събота, ще Ви обявим за втори Христос! - каза българинът.

Христов на това сдържано отговори:

- Бог и на подигравката помага.

- Как ще проведете лечението? - запита немеца.

- Утре ще го заведа на планината - и погледна Витоша, върховете на която бяха задимени от ветрове.

- Това е лудост! - извикаха двамата лекари.

- Хората обикновено виждат собствената си лудост в другите! Каква по-голяма лудост искате от тази, на здрав човек да правите операция?

- Ние мислим, че веднага трябва младежа да бъде поставен на клинично лечение, утре ще бъде късно!

- Той ще издържи днес и довечера, а утре ще се изкачи на планината с мене. И Вие, ако обичате елате. Малко ще Ви подуха вятъра, но това е полезно.

Христов и тях искаше да хване, да ги изкачи на планината, защото според него всяко изкачване на височина е посвещение, защото става същото изкачване и в съзнанието.

- Да освидетелствуваме смъртта му ли, и Вас да изпратим в затвора ли? - злъчно забеляза българинът.

Но Христов не се подаде на непосредственото си чувство да го наругае, заговори за друго.

- Вие мислите, че само физическите лекарства могат да лекуват? Има още много методи за лечение. За да се приложи един или друг метод, зависи от болния, от степента на съзнанието му! Един вярващ болен може да се лекува с молитва! - дръзко заяви Христов. - В събота между другото л това ще Ви докажа.

Една дума, казана от този, който знае как да я каже, може да има въздействие на валериан. Тя може да повдигне духа на болния, да му подействува като най-добрата инжекция. Тя може да събуди спомени от детството, от първата любов, от някой щастлив момент, които са пълни със сила и живот и тези сили да забликат в болния! Една дума може да предизвика скритите сили на организма, които са цял океан! Още много неща може да направи една дума!

При този начин на лекуване, изключени са пораженията на лекарствата, инжекцийте и операциите! Аз от тази сутрин го крепя с думи-инжекции, това ще праЕя до утре. А когато отидем на планината, тя ще си каже тежката дума.

Защото планината - природата лекува 50%, лечителя - 25% и болния - 25%. Но ако болния не иска и не вярва, нищо не може да се направи!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ