НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

43. Бащинското крило на Учителя Дънов - без жертви за България

II. На улица „Опълченска" 66 ТОМ 33
Алтернативен линк

43. БАЩИНСКОТО КРИЛО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ –

БЕЗ ЖЕРТВИ ЗА БЪЛГАРИЯ


Това, което тук даваме, са само трохи от една грамадна, изобилна и разкошна трапеза, които той при различни случай беше ми подхвърлял като на гладно врабче!

Като се има пред вид, че тогава бях много млад, невежа и със съвсем други интереси, при много случаи не го разбирах и затова не знаех какво да питам!

Само по този повърхностен и невеж и крайно ограничен начин, аз надникнах зад кулисите на българския политически живот през тези така драматични години за него, успях да надникна в неговата душа -лабиринт и да напиша това, за което вестниците не писаха, още по-малко историята щеше да пише, и ако пишеше нещо, то щеше да бъде под влиянието на невежеството и незнанието, под влиянието на политическите и идеологически страсти, следователно невярно и изопачено...

Но когато няма онова пълното, непосредственото, ще се задоволим с това, което съм видял, чул, разбрал, запомнил. То е откъслечно, някъде дори противоречиво, но все пак ще хвърли поне отчасти светлина за много събития в България, станали от 1934 г. до 1944 г. и за ролята на Учителя в тях и целокупния живот на България, както и върху живота на Христов, като негов проводник, защото за политическата работа на Учителя знаем само от Христов.

Когато цял свят вреше и кипеше, когато ураганът бучеше, когато нажежената лава се разливаше по цяла Европа, а европейските държави даваха стотици хиляди, милиони жертви и разрушения за милиарди, когато всички се гърчеха в агония под тежкия агресивен германски ботуш, само България, единствена в Европа, понеже се намираше под бащинското крило на Учителя и Неговата десница - Христов, не даде почти никакви жертви до 9 септември 1944 г.

И евреите бяха под крилото на Учителя. В България те минаха с най-малките възможни страдания.

През целия период на войната, България не скъса дипломатическите си връзки със СССР. Български войски не бяха пратени против Русия, както румънски и унгарски. България получи без война Добруджа и я запази и след войната. Тези крупни добрини и още много неща, се дължаха на Учителя и Неговата дясна ръка - Христов.

Благодарение на един закон в природата, който сполучливо се използва от археолозите, те могат да възстановят цели организми на изчезнали животни от минали епохи само по една единствена кост, да възстановят цели събития по една само находка. Подобно на тях и аз, по малкото запазени впечатления от тези събития, когато после на много пъти бивах поставен в положението на Христов и имах неговите преживявания и ми станаха ясни много събития и случаи в целокупния живот на България и живота на Христов, можах да вляза в духа на този живот, и от там да черпя мъдрост и вдъхновение и да ги възстановя и изясня, като хвърлям светлина върху тях.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ