НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.7. Святият Дух

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.7. СВЯТИЯТ ДУХ


8.7.1. Земният човек не може да се ползва от Евангелието, ако не премине през историята за слизането на Святият Дух. Мнозина автори изваждат и цитират от Библията страници за Святият Дух, но нищо не може да се разбере. А защо ли? Те нямат връзката за явлението на Святия Дух от Небето и Неговото въздействие върху главата на човека. А ние имаме думите на Учителя Дънов, Който ни обяснява случая. Невероятно, но много просто обяснение за нас.

8.7.2. Святият Дух Се явява на Петдесетница, т.е. на 50 ден от праздника Пасха. Той е празник за завършването на жътвата на пшеницата. Но най-важното, което се пропуска, че на този ден е дадено Синайското законодателство на планината Синай. Законът им е даден на 15 ден от излизането им от Египет. И те го празнуват и не го забравят.

8.7.3. Слизането на Святият Дух е описано от евангелист Лука. Учениците на Христа били събрани и цяла нощ са произнасяли молитви, и пеели песнопения. Почти на разсъмване Се явява Святият Дух във вид на светлина и на огньове, които имали форма на човешки езици, които слизали отгоре надолу. И са спрели на главите върху всеки присъствуващ. Те са били светещи огньове, те са светели, но не са изгаряли главите им.

Ето това е най-важното, което се пропуска. Светлина от Небето върху главите на земните човеци!

8.7.4. В Евангелието на Йоана гл. 14, ст. 16: „И аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века." А в ст. 17 допълва така: „Духът на Истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда, нито го познава."

И сега ще открием цялата тайна, която две хилядолетия се е укривала. А тя е следната. Слизането на Святия Дух и явяването на огнените езици върху главите им, представлява светлина, която идва от Невидимия свят и която става видима за очите им, защото им се отварят мозъчните центрове в мозъка, и те виждат вече един друг свят. Този свят до сега е бил затворен. Но сега се отваря за техните очи. Това е пробуждане на човешкото съзнание. Така се оформя и отваря невидимия свят за зрението им.

Учителят Дънов съобщава, че първите християни са имали отначало пряк контакт с Невидимия свят и Небето. Имали са тази връзка и картина, благодарение на онези огнени езици, които са се явили върху главите им. Те са отключили ума им и са отворили очите им, и са отворили онези мозъчни центрове, за да виждат. Така им са паднали люспите от очите им. И те вече виждат един друг свят. Имат вече връзка, затова са наречени светий, защото главите са светяли с него.

8.7.5. В Евангелие на Йоана гл. 14, ст. 26 четем: „А Утешителят Святият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, Той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Ето, от тук вече се установява чрез Утешителят връзката между тях и между Исуса и Неговото Слово и Учение. Без Него не може да се осъществи никаква връзка.

8.7.6. В Евангелие на Йоана гл. 15, ст. 26 четем: „А когато дойде Утешителят, когото Аз ще изпратя от Отца, Духътна Истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за мене." А как ще свидетелствува? Чрез думите на Христа, чрез чудеса и чрез знамения, дошли чрез ръцете на апостолите. По друг начин не може, защото човек няма отворени сетива, отворени очи, отпушени уши и отворен ум за Невидимия свят. Така, че има Видим - физически свят на Земята, има и друг - Невидим свят на Земята, за който ние нямаме отворени очи и отпушени уши. Това е цялата истина за светийте и с огнените езици на главите им.

В гл. 16, ст. 7 четем: „... За вас е по-добре да отида аз, защото ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас, но ако аз отида, ще ви го изпратя."

Христовия Дух изпраща Святият Дух!

8.7.7. В Евангелие на Йоана гл. 16, ст. 13 и ст. 14 се говори, че като се яви Утешителят, т.е. Духът на Истината, ще взима от Неговото Слово и ще им известява. На друго място се казва, че Той ще им припомни всичко, което им е говорил. Ето, по този начин се пишат 4-те Евангелия. От едната страна е Духът, Който им припомня, а от другата страна седи онзи, който може да записва.

8.7.8. Защо описвам всичко това? Трябва да имате познание какво е Святият Дух, и че Той пробужда и отваря човешкия мозък и съзнание за Невидимия свят. Само Той!

Всички апостоли работят чрез Него, защото имат връзка с Него. Има един много добър пример в .Деяния" гл. 18, ст. 24-28, където се е явил един юдеин на име Аполос, силен в Писанията, учен много и е можел да цитира много точно. Той е говорил в Синагогата, но апостолите като го чули, разбрали, че той не познава Святия Дух.

В гл. 18, ст. 26 се посочва, че те му отварят очите за Святия Дух и той вече може да направи връзката и доказва чрез Писанията, че Исус е Христос. Но само чрез Святия Дух.

По-хубав пример няма за онези, които искат да проповядват. Трябва ти знания и връзка със Святия Дух.

8.7.9. Учителят Дънов в „Завета на цветните лъчи на светлината", на с. 5 в отдела на „Светлите лъчи", са дадени 10-те духа. А Святият Дух е даден последен, десети под ред.

Но на с. 15 е обозначено „Духът на Обещанието" и отдолу е написано Дух Святий, че идва, и че борави чрез портокалени лъчи. От тук започва връзката с Духът на Обещанието и Святия Дух и неделните беседи на Учителя Дънов.

Той винаги цитира стих от Библията, и после върху този стих говори през цялата беседа. А защо е в неделя и защо ние сложихме върху корицата на неделните беседи портокален цвят, то може да прочетете в „Изгревът", том XVI, с. 891-893. Трябва да научите наизуст посочените страници. А защо ли? Трябва ви знание, за да направите връзката между портокаления цвят (оранжевия цвят) от спектъра на светлините, които се носят от Святия Дух, който пробужда човешкото съзнание, за да види чудесата, знаменията и Святият Дух, отпечатано в 30 тома на „Изгревът".

8.7.10. Чудесата в „Изгревът"

Чудесата идват чрез Святия Дух! За тях е потребна сила Божия (Йоан гл. 3, ст. 2) и че никой не може да ги върши, ако няма сила, излизаща от Бога. И човеците не могат да повярват, ако не се срещнат с чудесата!

Исус с тях доказа, че Той беше Месия (Йоан гл. 5, ст. 36), и че Отец Го е изпратил. В първият век чудесата бяха средство за разпространение на Евангелието (Римляни гл. 15, ст. 18,19; Послание към Коринтяните гл. 2, ст. 4,5).

Чудесата са доказателство, че са от Духа и от Сила Божия! (гл. 12, ст.З). И никой не може да нарече Исуса - Господ, освен със Святия Дух. За да се извършат тези чудеса, трябва да имаш вяра! Вярата е връзка на ума, отваряне на ума за един друг свят невидим и непознат за човешките очи, но съществуващ и реален за онези очи, които се отварят от Святия Дух, и чийто люспи падат от очите им, когато Святий Дух слезне върху главата му като огнен език.

До тук говорихме, че Утешителят Дух Святий произхожда от Отца (Йоан гл. 15, ст. 26), и се дава от Отца (Йоан гл. 14, ст. 16), и се дава чрез Христа! И чрез Святият Дух имаме достъп при Отца (Ефесяни гл. 2, ст. 18). И че този свят не може да го приеме (Йоана гл. 14, ст. 17), защото няма сетива и очи за него!

А защо? Защото няма сетива, центрове в мозъка, за да го види и познае. Познават го онези, чийто очи са отворени и уши отпушени за Невидимия свят. Но това става чрез Святия Дух.

Чудесата в 4-те Евангелия са описани много добре.

А чудесата в „Изгревът" от Школата на Учителят Дънов е от 22 години. Преминали са хиляди човеци. Но не е имало Човекът, Който да ги запише!

Изпратиха Един и Той до края на 2014 година има 30 тома на „Изгревът", и в него са хиляди чудеса!

Но ще ви трябва 10 години, за да ги прочетете. До сега от 2001 г. сме направили 57 концерт-рецитала по спомени на приятелите и с музика на Учителя Дънов.

От 23.Х.2004 г. започнахме да ги записваме и изкарахме 27 концерт-рецитала на CD, и ги направихме в 100 комплекта и ги раздадохме безплатно на приятелите.

Случайно Вие да сте извършили нещо такова?

8.7.11. Отначало на всеки концерт-рецитал представяхме в първа част по 5, а втора част също по 5 опитности, понеже текстовете бяха много дълги. По-късно направихме текстовете, които четяхме до 3 минути една и ги увеличихме на 7, 8, че дори и 9 случки в първа част и 9 във втора част. Такива са концерт-рециталите от 2012 до 2014 г.

Така че на интернет страницата: http://www.izgrevat.com са включени стотици чудеса. А сега ще ги пресметнем както трябва.

От 2004 г. до 2014 г. имаме записани 35 концерт-рецитала. И ако ги умножим по 10 = 350. Но ако ги умножим по 14, ще станат към 490 опитности и чудеса от „Изгревът".

И то само онези, които сме представили на концертите и сме записали чрез сценария.

А в тези 30 тома има хиляди чудеса! Те правят Знамението Господне в Дух и Сила за човеците земни. Амин!

А сценариите от 2001 г. до 2004 г. са също запазени, но не са записани.

А да прослушате един концерт-рецитал от първа и втора част, са ви необходими 2 часа. Или общо, ще ви трябват 100 часа. Смятам, че 100 часа са ви напълно достатъчни за този живот при българите.

Тези чудеса не могат да се направят и да се опишат от земен човек. Трябва да дойде Небесния човек, воден от Святия Дух, за да ги извърши. И накрая Святия Дух, трябва да влезне в земния човек, за да може да ги опише. По друг начин не може да стане!

А да се издадат 30 тома на „Изгревът", това земния човек не може да го направи. Прави го само Небесния човек със Святия Дух. Амин! В „Изгревът" е Небесния човек!

В заключение ще кажем, че „Изгревът" може да се проповедва само с чудеса, знамения и Святият Дух, понеже той е създаден от тях заради тях!

Словото на Учителя Дънов не може да се проповедва, а трябва да се изучава лично и чрез времето.

Преди 50 години един човек ми разказа една малка случка с Учителя Дънов и аз я държах 6 месеца в ума си. И тя ми отвори ума за чудесата на „Изгревът". Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ