НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.6. Кой и как ще превежда Словото на Учителя Дънов в чужбина?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.6. КОЙ И КАК ЩЕ ПРЕВЕЖДА СЛОВОТО НА

УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ В ЧУЖБИНА?


8.6.1. Този въпрос е занимавал много последователите на Учителя Дънов, особено онези, които са знаели чужди езици. Учителят Дънов разрешава този въпрос така, че чужденците сами ще си превеждат, след като научат български език.

Виж „Изгревът", том I. 1993, с. 304 от Мария Тодорова.

Виж „Изгревът", том I. 2. изд. 2011, с. 352.

8.6.2. „Американците и добрият човек".

Виж „Изгревът, том V, с. 464-465.

8.6.3. Маркова превежда на френски беседа от Учителя.

Виж „Изгревът", том III, с. 40, където е написано волята на Учителя за преводите.

8.6.4. В „Изгревът", том IV, с. 642, точка 23, Учителят Дънов пояснява, че чужденците не могат да приемат Учението от българите, понеже те не са образци на Учението Му. Чужденците искат чудеса, и да видят образци на тези чудеса. А българите ги нямат.

8.6.5. В „Изгревът", том XI, с. 829, точка 11 е описано как се приема „Изгревът" в провинцията, и по-точно в гр. Айтос. Прочетете си го добре, защото то действа и в момента. А сега е 2014 година.

8.6.6. В „Изгревът", том IV, с. 642 е описано много добре как ще приемат чужденците Словото на Учителя Дънов. И трябва да се спазва това указание.

8.6.7. Всички опити да се превежда днес и утре Словото на Учителя на чужди езици, е описано много добре в „Изгревът", където се намира опита на предишното поколение. Проучете го много добре. Ние, трябва да се съобразяваме с техния път, защото имаме мнението на Учителя Дънов за техния опит.

8.6.8. Нашият приятел Сава Калименов бе написал една поема „Учете български". По него време съвременниците му се усмихваха и смятаха, че това е негова фантазия. Проучете я. Това е една реалност, която бъдещите поколения ще я оценят. Ето защо аз съм я публикувал в „Изгревът", том XXX.

Така, че няма мърдане, няма шаване, защото сте завързани за стожера на българското гумно и ще вършеете искате или не искате! Докато не го овършеете, няма да ви развържат от стожера!

В ръцете си стопанина държи не камшик, а дебела тояга, която ще бъде наложена върху гърбовете ви. А защо? Защото сте коне и сте сложени да вършеете българското гумно. Не можете да се отвържете и да побегнете в чужда страна, защото там ви очаква робия, чак до шия!

Така днес Небето наказва онези, които избягаха от България и станаха доброволно роби на чужди господари. Как ги наказва? - С робия, чак до шия!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ