НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Съборът през 1923 г., който бе забранен

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3. СЪБОРЪТ ПРЕЗ 1923 ГОДИНА, КОЙТО БЕ ЗАБРАНЕН


3.1. Атаките срещу Учителя Дънов през 1922 г. са жестоки. Те са предвождани от църквата, от много противници - журналисти, политици.

Под тяхно влияние Александър Стамболийски се променя и вече заема строго открита позиция срещу Петър Дънов.

Събитията през пролетта на 1923 г. са много бурни, с драматични сблъсъци между опозицията и правителството на Александър Стамболийски.

За тях ще разкажем в отделно заглавие, защото това определя историята на България за цели 100 години - до 1999 година.

3.2. Петко Епитропов отива да получи разрешение за провеждане на събора. Той е пред секретарката на Александър Стамболийски. И за изненада, чува лично думите на Стамболийски, посочени към секретарката: „Тези дъновисти са щури хора. Не искам да се занимавам с тях, и ги отпрати да се махат от тук веднага! И отново дозволение за събор! Те са луди хора."

3.3. Петко Епитропов отива при Учителя и разказва всичко чуто от него.

Учителят казва следното: „Каквото имах да казвам, аз му го казах в Чам Кория. А сега ще го оставим на неговата карма, за да си провери сам как са нещата."

Учителят го оставя и всички очакват нещо да се случи, но какво точно, никой не знае. Чака се.

3.4. След Европейската война 1914-1918 г. България преминава през втора национална катастрофа. Избити са 100 000 мъже, оставени 100 000 вдовици с 400 000 сираци, с 25 милиарда лева репарации. Унищожен е добитъка, няма коне, няма крави, няма овце. Съкратена е армията, уволнени са офицерите - нямат заплати и стават противници на Стамболийски.

3.5. Като резултат от тази разруха се явяват идеите на анархистите. Те са много активни и добре организирани. Стамболийски не разрешава техния събор в гр. Ямбол, и те го правят в местната казарма. Едновременно той нарежда на войската да ги нападне и да ги избият. Застреляни са 200 анархисти.

Когато съобщават на Учителя Дънов, Той казва: „Не се убиват идейни хора. С този акт Стамболийски сам си разписа смъртната присъда."

И така се идва до 9 юни 1923 г., когато той е убит след направения преврат.

Това е добре описано за срещата на анархистите с Учителя в къщата в гр. Русе - виж „Изгревът", том II, с. 237, също в „Изгревът", том I, с. 432-436 - „Учителят, Стамболийски и анархистите" /второ издание на „Изгревът" от 2011 г., с. 519-522/, „Изгревът", том IV, с. 446^47 - „Анархизмът и новото учение".

3.6. Анархистите са имали своите представители на Изгрева при Учителя Дънов. А те не са малко.

Примери: Сава Калименов - неговите спомени са готови за печат, Методи Константинов, Влад Пашов, Димитър Звездински.

Техни случки и събития като анархисти и срещата им с Учителя Дънов са много добре описани. Това идейно течение беше оставило много дълбока следа в тяхното поведение. Примерите с тях са описани много добре в „Изгревът". Има ги. Не са загубени. Те съществуват и сега, когато описвам това.

3.7. Най-интересни са някои сравнения, които Учителят ни разкри. А те са следните.

След преврата на 9 юни 1923 г., на власт идва Александър Цанков. Хиляди избити българи от българи. Правят се опити за въстания от земеделците, но са неуспешни. И през това време се подава молба от Бялото Братство за разрешение на събор на 9 септември 1923 г.

3.8. Разрешението за събора е спряно, не се разрешава. И какво става ли?

Със спирането на събора тук в София, се идва до земетресението в Токио - Япония, където загиват 144 000 човека, и Токио е разрушено.

Учителят дава Своето обяснение - виж „Изгревът", том I, с. 434, издание 1993 г.; „Изгревът", том I - второ издание, 2011 г., с. 519-522.

3.9. Защо се иска разрешението на събора точно на 9 септември 1923 г.?

През онези години хората още са се движели по стария календар.

Пример: Те са чествували денят на пролетта на 9 март. Запазени са протоколи от тогава. Като се прибавят 13 дни, и става от 9 март на 22 март. Днес празнуват на 22 март.

3.10. Същото е за 9 септември 1923 г.

Като се прибавят 13 дни, става 22 септември 1923 г., когато започва Новата учебна година на Бялото Братство.

Учителят иска дата на 9 септември, но не я получава. И какво става ли? Като се прибавят 13 дни, се стига до 22 септември 1923 г., когато избухва въстание в България, водено от комунистите. То е потушено, и хиляди напускат страната, стотици са убити.

Българи убиват българи!

3.11. И сега какво става ли?

Школата е от 22 години - един слънчев цикъл. Като се прибави към 1923 г., се идва до 1944 г., и точно на 9 септември комунистите идват на власт в България за следващите 45 години - до 1989 г.

Отказаха събора на Учителя, и предизвикаха идването на комунистите на 9 септември 1944 г.

Учителят пусна руснаците и комунистите на власт в България. Тези случки и събития са добре описани.

Бичът Божий бе даден от Учителя в техните ръце. И ние бяхме свидетели на всичко онова, което се случи с предишните управници. Бяха избити. Концлагерите бяха напълнени с противниците на властта.

Ние преживяхме всичко това и го знаем много добре. И не сме го забравили.

3.12. И накрая, трябва да завършим с нещо невероятно.

Може би 30 години стояха надписи, написани по стените на къщите в София, следния надпис: „Помни 9 юни, пази 9 септември."

Как ви се струва този надпис? Има ли връзка между тези 2 събития?

Ние ги знаем и ги описахме. Онези, които написаха това предупреждение също знаеха, че има такава връзка. И сега вие също ще я знаете.

3.13. А онзи, който извърши преврата на 9 юни 1923 г., беше професор Александър Цанков. Той изби хиляди българи.

След 9 септември 1944 г., когато дойдоха комунистите на власт, Народния съд го осъди на смърт. Но не го обесиха, нито го убиха, защото той навреме беше избягал от България и забегнал в Латинска Америка. Осъдиха го на смърт задочно, но немаше кой да му изпълни присъдата. Правят опити, но нищо не излиза. Остава жив до дълбока старост.

А защо бе запазен живота му? Ето отговора:

3.14. По времето на управлението на Александър Стамболийски се прави правописна реформа, и от българската азбука се изхвърля Небесния и Космически знак на Славянството - „е двойно" - „ят", или  Ѣ

А министър на просветата е Стоян Омарчевски. Но след като извършва преврата и тези, които изхвърлят Космическия знак, биват убити.

Но Александър Цанков със закон връща стария ръкопис, преди реформите, и възстановява Небесния знак.

Пример: Издадената книга за събора от 1922 г. е отпечатана по новия ръкопис - без „е двойно". Цанков връща стария ръкопис. И този Космически знак го запазва от смъртната му присъда. И остава до дълбока старост да си умре от естествена смърт.

Видяхте ли какво означава Космическия знак на Славянството? Аз го видях/и сега го описвам.

3.15. Този очерк го написах нарочно, за да предупредя българите какво има да се случи.

Първо: Думите на Учителя Дънов: „Всяка една година от годините на Школата /1922-1944 г./, се равнява на следващите 100 години от историята на България и човечеството".

Второ: Онова, което става в България от 1990 г. до сега - 2013 г., говори, че тези събития повтарят онова, което се е случило през 1923 г. Ние сме в обсега днес на политическите борби.

Още не сме дошли до преврата от 9 юни 1923 г. И той ще дойде. Не може да не дойде. Ще си го проверите.

Трето: След 1990-2013 г. България е разрушена икономически, земеделие, промишленост, култура, образование. Над 2 000 000 /два милиона/ са напуснали страната, 26% с децата си, и няма да се върнат вече.

Четвърто: Ние изчезваме, защото Бичът Божий се стовари над българите, заради престъпленията, които извършиха срещу Бялото Братство и Учителя.

Амин!

Пето: На концерт-рецитала на 27 април 2013 г., посветен на Олга Славчева, в сценария бе дадено за възмездието за разтурения събор 1915 г., за събора през 1926 г. и неговата възбрана, както и събора през 1927 г. и възбрана на събора 1928 г.

На фотоизложбата бяха дадени снимки от 1926 г. и 1927 г.

Той е качен на интернет-страница: web site: http://www.izgrevat.com

Шесто: В раздела „Духът на Истината и Духът на Заблуждението" за „Изгревът", том XXVII е описано за възбраните на съборите през 1926 г„ 1927 г. и 1928 г.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ