НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. Белите тояги на Оранжевата гвардия

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

2. БЕЛИТЕ ТОЯГИ НА ОРАНЖЕВАТА ГВАРДИЯ

ПРЕЗ 1922 ГОДИНА И СЪДБАТА НА СВЕТА

ОТ 1922 ГОДИНА ДО 1999 ГОДИНА


2.1. Съборът на Бялото Братство в гр. Велико Търново от 1922 г., е публикуван същата година в София с нов правопис, съгласно новата правописна реформа. А какви са последиците? Ще ги научите.

2.2. Това е стенограма на онова, което е говорил Учителя на събора. Това трябва да се изучава десетки години, за да проумее българския ум за онова, което има да дойде и ще му се стовари на главата. А защо? Защото хулата срещу Святия Дух, Който е в Учителя Дънов няма да се прости никому и никога. Това е закон, произнесен навремето от устата на Христа. Важи и за днес и за утре!

2.3. Последователите на Учителя Дънов, които са били на събора, успяхме да ги накараме да си дадат спомените, и те са в „Изгревът".

2.4. Всички писания на платените журналисти, които пишеха статии срещу Учителя Дънов, сме ги събрали и ще издадем, за да се видят какви са били хулите и докъде са стигнали българите. До пълно отхвърляне на Петър Дънов.

2.5. Онези писачи, платени, които пишеха брошури срещу Дънов и ги раздаваха безплатно на българите, също сме ги събрали и ще ги покажем на следващите поколения българи. Защото както дедите им, така и бащите им, така и синовете им са воювали срещу Петър Дънов. Това е истината. Има го черно на бяло, публикувано е, издавано е, разпространявано.

2.6. Ето тази обществена реакция срещу Дънов кара Александър Стамболийски да промени мнението си за Него, и забранява събора през 1923 г.

Тогава Учителя Дънов казва: „Каквото трябваше да му кажа, аз му го казах в Чам Кория. Никакви убийства. А сега го оставям на неговата карма."

И ние я проверихме.

2.7. Политическите събития от 1922 г. са добре описани и всеки може да се запознае с тях, защото много скоро ще му потрябват. Обединяват се 3 буржоазни партии на 6 юли 1922 г., и образуват т.н. „Конституционен блок". Този блок решава да насрочи първия си събор на 17 септември 1922 г. във Велико Търново.

А защо там, когато няколко месеца преди това е бил събора на Бялото Братство? Да не смятате, че това е случайно? Няма случайни неща. И какво следва ли?

2.8. На 16 септември 1922 г. представителите на Конституционния блок, се натоварват на влака, и тръгват за гр. Търново. В същия влак пътуват представители на цвеклопроизводителите на Земеделския съюз. На всички гари се присъединяват нови привърженици на Земеделския съюз.

Саморазправата започва във влака. На гара Долни Дъбник водачите на блокарите са били свалени от влака, и бити с тояги от „Оранжевата гвардия" на селяните. На 17 септември 1922 г. събрани на събора в гр. Търново блокари също са били бити, но били спасени от присъствуващите земеделски министри. Това взривява всичко в България.

2.9. На 4-5 декември 1922 г. бандите на ВМРО превзеха гр. Кюстендил, и арестуваха граждани и ги наказаха. Така че тук вилнееха бандите на ВМРО, а в страната бандите на „Оранжевата гвардия" на земеделците. Банди и банди!

2.10. Защо разказвам тези неща? Ето защо.

Учителят Дънов казва, че всяка една година от времето на Школата на Бялото Братство от 1922-1944 г., ще се равнява на следващите 100 години от историята на България. И не само това, но ще се равнява и на историята на света.

2.11. И така, столетието от 1900-1999 г. е вече наполовина преполовено.

Онова, което става през 1922 г. на събора на Бялото Братство в гр. Търново и събитията от там, се проектираха и пренесоха в събитията в света. И ние ги помним при разказите на дедите, на бащите ни. Проверихме, че това е така.

2.12. Светът премина през Втората Световна война (1939-1945 г.), после светът се раздели на две, и дойде комунистическата диктатура в България от 1944-1989 г. за цели 45 години.

Това, което каза и предсказа Учителя Дънов, всичко се сбъдна. И ние сме свидетели. Изучавайте историята на 1922 година.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ