НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

26.9. Къде са песните на Учителя

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

26.9. КЪДЕ СА ПЕСНИТЕ НА УЧИТЕЛЯ


Те не ми предадоха нито един лист от песните на Учителя, нито пък онези 2 тефтера на които беха записани оригиналите на Учителя. Не предадоха! Питам ги: „Къде са?" Преди това казваха: „Те са сложени там и там, там и там." - „Дайте бе, донесете ги, дайте ми ги на мен." Обаче, не ги дадоха, и те изчезнаха! Там къде ги бяха сложили, те никога не дойдоха при мен. А това е 1975 г., а сега е 2006 г.

Това са 30 години, които минаха от тогава! И тези листове, и тези тетрадки нейни, и тези 2 тефтера с оригиналните песни на Учителя, те изобщо не излезнаха досега! Ако беха излезнали, щеха да отидат в някои от тези музиканти и те щеха да ги отпечатат, щеха да бият тупани, фанфари да се чуват! Но нищо няма! Няма ги тупаните!

А защо няма? Първо никой не знае как са нещата, освен мен. Младите музиканти тогава бяха студенти по музика в Консерваторията и те изобщо не посещаваха Мария, когато беше жива. Пък и да дойде някой, Мария каже нещо, онзи я поглежда, защото е предварително настроен срещу Мария. Мария изсвири нещо и той гледа пръстите й, дали правилно свири, а не гледа и не слуша онова, което тя казва. А това са пръсти на 75 годишен човек, пръсти, които са подути, гривните стави на китките са подути. И разбира се тя не може да свири като една 25-30 годишна жена, така, както е свирила на времето и, когато е била здрава и можеща.

Така, че Учителят й е бил казал: „Ако ти си издържиш изпита като ученик, ще доживееш до дълбоката старост!" Тя не си издържа изпита! Те не си издържаха изпита и спрямо мен. Те се провалиха!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ