НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23.17. Разтуряне на лагера и изгонване от милицията

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

23.17. РАЗТУРЯНЕ НА ЛАГЕРА И ИЗГОНВАНЕ ОТ МИЛИЦИЯТА


И през време на летуването, там идваха и други приятели, бяха дошли веднъж Методи Константинов, Янка Попова, Димитър Грива и Мара Славова - съпругата му. Стояха 3-4 часа, аз правих снимки с фотоапарата. Аз имах и камера - 2 по 8 милиметра. Тогава тя беше руска камера и се снемаше на филм. Та имам заснети много, много снимки от този период, както и няколко филма. Така, че когато дойде време да се отпечата това нещо, ще поместиме и съответните снимки.

И мина есента, аз се прибирам. Идват онези, опъват лагер, обаче, идва Милицията и започва да разтуря палатките една след друга - скандали, разправий! И след това ги изгонват. Изгонват ги! Ама ги изгонват преди 19 август, за т.н. Събор. Всички палатки са разтурени и са изгонени от Милицията!

И есента започват големите обиски в София, и в провинцията. И онова, което не е обрано, е обрано и унищожено от Милицията. А годината?

Годината е 1975 г., когато всички очакваха нещо да се случи и онова, което беше казал Учителя, че: „Бялото Братство през 1975 г. ще предприеме една акция." И ние бяхме там 1975 г., края на юли и началото на август. Аз имах транзистор. И слушахме как в Хелзинки се събрали всички ръководители на Европа, и подписаха договор да се съхранят границите на следвоенна Европа. Та това беше акцията на Бялото Братство - да се съхрани мирът в Европа, докато навършат онези 45 години, които Учителят беше определил за съществуването на Съветската империя. Така, че накрая Милицията ги разгони, разтури ги. А есента започнаха големите обиски.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ