НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16.14. Каменарът изчуква с длето надписи

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

16.14. КАМЕНАРЪТ ИЗЧУКВА С ДЛЕТО НАДПИСИ


И дори неколко пъти казвам на Мария: „Мария, аз те сънувам как те свалят мъртва долу в София!" И тя казва: „Е, това ще реши Учителя. Да го оставиме Той да реши, а до тогава ще видиме какво може да се направи." А тя седеше в палатката, бяха й надути ръцете, аз ги разтривах, лекувах я, но тя полека-полека се възстановяваше, но не можеше да се възстанови.

И сега, какво става? Отивам веднъж и казвам: „Къде е Борис?" И тя казва: „Няма го." - „Как така няма го?" - „Ето казва там до скалата, чука с длетото." Отивам аз, и какво да видя! - Борис си написал някакъв надпис на една скала, направил си едно скеле. Как го е направил, откъде е намерил дъски, аз не можах да разбера, и с един чук и едно длето изчуква в скалата букви. Гледам аз по-надолу - долу виждам едно сандъче, най-малко с 30-40 длета, подготвено предварително, за да може да изчуква надписи. Гледам и казвам: „Добре де, това сандъче откъде дойде?" Ами казва: „Донесох го от София." - „Е защо го донесе?" - „Ама, за да направя този надпис тук." Абе казвам: „Борис, ти едвам се движиш, откъде имаш тази сила, за да чукаш с този чук в това длето, и да изчукваш тези надписи?

На кого ще му трябват тези надписи?" - „А-а-а, утре като дойдат тука хора, като се завъртят и като прочетат тези надписи, ще кажат: „Тука са живяли хора, които са имали идеи - тези идеи, които тука аз ще ги изчукам на този камък." Гледам го аз, и казвам: „Чакай бе, по е важно да оживееш, отколкото този надпис! Абе вземи един човек каменар, плати му и той да го изчука." - „Н-е-е, аз трябва да го направя!" И той чукаше 10-15 дни, по няколко часа на ден.

Отивам при Мария и казвам: „Абе Мария, какво правите бе? Абе спри го бе Мария, той ще загине там!" А тя казва: „Не можеш да го спреш! В него е влезнал оня каменар, който иска да чука с длето, и докато не изчука тоя надпис, той няма да го остави! Остави го и не го дразни повече, защото ще стане по-лошо!" И аз го оставах, и единствено, което направих- взех фотоапарата, и направих неколко снимки от времето, когато той изчукваше този надпис. Имам ги тези снимки, имам го и негатива.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ