НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

54.4. Редакция „Братство” - гр. Севлиево, 1937 година

II. ПОВЕСТВУВАНИЯ ЗА ВРЕМЕНА, СЪБИТИЯ И ЛИЧНОСТИ ТОМ 30
Алтернативен линк

54.4. РЕДАКЦИЯ „БРАТСТВО” -

гр. СЕВЛИЕВО, 1937 ГОДИНА


Любезни братя и сестри,


В началото сме на новата, десета годишнина на вестник „Братство”. Досега разпространението на вестника е било твърде ограничено -предимно в нашите среди. Но това не трябва да продължава така. Вестникът трябва да излезе нашироко вън от нашите среди, защото е предназначен преди всичко за тях. Неговата главна и най-важна задача е да занесе словото на Учителя, там, гдето то досега не е било познато.

Имайки предвид това, тази година ние трябва да направим по-големи, извънредни усилия за неговото разпространение навън.

Една от мерките в това направление ще бъде масовото разпространение на пробни броеве, по пощата, или пък раздаването им лично, там, гдето това е възможно.

Във връзка с това, редакцията на вестник „Братство" най-настоятелно Ви моли, да изработите в най-скоро време и да изпратите един списък на всички лица от вашето населено място и околността, за които знаете или предполагате, че се интересуват от духовни въпроси или изобщо, че биха чели с интерес вестник „Братство”.

Нашето желание е списъка да бъде колкото се може по-голям, но същевременно и подбора трябва да бъде направен старателно. За да се постигне това, нужно е всички братя и сестри в даден пункт да вземат участие в подготвяне на списъка като всеки посочи свои познати и близки.

Списъкът може да се състои от две части: първа част, в която ще се впишат адреси на лица, на които ще се изпрати само един брой, заедно с вносна бележка за чековата сметка. Нека тази част на списъка бъде колкото се може по-голяма. Записвайте масово адреси в нея, защото към тях ние с нищо не ще се ангажираме, а ще им изпратим само един брой на вестника - първия.

Във втората част на списъка трябва да фигурират имената на малко, но грижливо подбрани лица, т.е. на такива, за които считате, че има по-голяма възможност да се заинтересуват и абонират за вестника. На тия лица ние ще изпратим последователно 5-6 броя и чак тогава ще ги поканим да се абонират. А, ако това е удобно, може да бъдат поканени и лично от вас. За всеки случай, вие запазете копие от изпратения ни списък и у вас.

Същевременно, ако някой брат или сестра желаят да им се изпратят броеве във връзка за да ги раздадат лично, това ще бъде голямо улеснение за нас, затова нека ни се съобщи веднага, кой колко екземпляра иска за тази цел.

Ние молим работата по съставяне на списъка да бъде извършена в най-скоро време. Най-късно до 20 т.м. ние да имаме този списък, грижливо съставен и съдържащ по възможност повече адреси Вярвайки, че ще схванете голямото значение на този опит, и ще побързате да изпратите искания списък.

гр. Севлиево. 14.IX.1937 г.

Братски ви поздравява редакция „Братство"!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ