НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

9.6. Писмо до Учителя: Търговище, 30.VIII.1944 г.

Д. ЛЕТОПИС ЗА БУЧА БЕХАР (6.I.1903-10.II.1978) ТОМ 28
Алтернативен линк

9.6. ПИСМО ДО УЧИТЕЛЯ

Търговище, 30.VIII.1944 г.


Търговище
30.VIII.1944 г.

Мили Учителю,


Вие вече знаете всичко, знаете най-последните събития, които станаха в нашия политически живот, събития, които чувствително засегнаха и нас. Няма да се опитвам да Ви пиша, да опиша оная радост, онова пълно и незабравимо изживяване, когато се разбра, че и небето над нас ще просветне. Бих желала да бъда близо до Вас и да видите облика на онова, което се преживя през последните дни. Още не можем да се опомним и да изживеем напълно радостта си. Свободни! Ние, които имаме други понятия за живота и за принципите, може би не сме изживели така трагично всичко. Говоря за себе си. Вие сте ни учили къде да търсим свободата и правото си. Аз разбирам всичко това, помъчих се да го живея през последните години, помъчих се да запазя здрава душата си и бодър духът си и да не се подам на общите вълни. Искала съм през всичкото време да бъда там, където Вие винаги ни сте учили да бъдем през тежки години на изпитания. Жадувала съм като ученик да посрещна всичко и да виждам във всичко, което става волята на Бога, който ни изпраща всичко за наше добро. Искала съм винаги, Мили Учителю да не Ви огорчавам с каквото и да е, мечтала съм винаги да се приближа при Вас с чисто сърце, със смирена душа и с топла благодарност за всичко, което е ставало и се е случвало добро или привидно зло. И най-после искала съм да придобия известни богатства за душата, съхранени като жива опитност за вековете, да ми послужи всичко за пример и да науча великия урок, който Всевишния в Своята Любов е изпратил, и урока, който Моя Учител ми преподаваше. Днес, когато всичко вече е минало, когато небето над мен се е изяснило, аз моля Бога да помня всичко, което някога ще ми бъде нужно и с което ще манипулирам като актив в моя живот.

Благодарна съм за всички изпитания, не, не да не кажа така, благодарна съм за всичко, Учителю мой. Аз видях и почувствувах през тези години мощната Му Десница, Вашата подкрепа, Вашата Любов. Благодаря!

Сега, когато ще дойда при Вас, ще Ви видя и душата ми ще се възрадва и винаги ще Ви моля да бъдете с нас, да бъдете и сега, когато сме изправени пак пред кръстопът и не знаем накъде да отидем и кой град да изберем. Бог нека ръководи плановете за новото местожителство и нашето препитание и нашата работа. Той в Своята милост да бъде с нас сега и винаги!

Тези дни ще се опитам да си взема открит лист, за София ги дават малко трудно, но ще се опитам, кога ще дойда нека Бог да помогне и да стане когато Той рече.

Приемете благодарността и поздравите на всички ни.

Целувам Ви ръка, сърдечно Ваша: Буча



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ