НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4.6. Писмо на Анина Бертоли до Олга Славчева (27.1.1955, Париж)

4. ПРИЯТЕЛИТЕ НА ИЗГРЕВА ТОМ 26
Алтернативен линк

ПИСМО

НА АНИНА БЕРТОЛИ ДО ОЛГА СЛАВЧЕВА


27 януари 1955, Париж



Публикувано изображение



Париж 27-1-1955


Мила Олге,


Благодаря ти за хубавата поема и милото ти писмо. Много се радвам, че денят на Учителя беше тържествено отпразнуван от учениците Му. И ние тука се събрахме, пеехме, четохме нещо от биографията на Учителя, после ядохме плодове и хляб; беше доста хармонично, бяхме във връзка с вас. Радвам се, че майка ми е добре, тя като ни пише, все се оплаква, че е болна и ще умре без да ни види, това ни натъжава.


Тъй като нямам много време на разположение ще ти кажа накратко каква услуга искам от тебе. Тук две сестри са напечатали песните на паневритмията. Сега искат да напечатат втора книга с обяснения за движенията на паневритмията, придружени с рисунки. Дадоха ми ги за да ги проверя дали са верни. Аз ги прекопирах и ти ги пращам, предпочитам да бъдат проверени там от братята или сестрите, които са описали вече тия движения в Паневритмията. Това е много важно, защото ще бъде печатано и ще остане за дълги години. Занеси ги при Елена Андреева и с някой друг да ги корегират и ми се отговори на зададените въпроси - искам да ми се опише движението "подвижност" начало до край с дадените корекции, това да ми се изпрати веднага, а рисунките може да ги забавят 3-4 дена, не повече, защото бързат и едвам се съгласиха да бъдат изпратени в България, само когато им казах, че такава отговорност не поемам. Всеки прави каквото иска.


Моля ти се в най-скоро време да ми се отговори.


Целувам те


P.S. Честитявам ти новата 1955 год. Да ти донесе здраве и веселие.


Хиляди привети на сестра Аня и Паша. Получих тяхното писмо. Не ми е възможно днес да пиша и на тях, яъпреки че почнах писмото, трябва да изкяза, нямам време да го довърша, но утре, други ден ще им пиша непременно, много ще се радвам да имам сказката на сестра Паша.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ