НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

14. Двата ястреба, които кръжат на небето

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

14. Двата ястреба, които кръжат на небето


Учителят си заминава. Погребват тялото му на Изгрева. Всички са покрусени и преживяват много тежко това неочаквано събитие. Минава още малко време и онези, младоженците, които са били с хванати ръце пред стаята на Учителя се венчават. Тогава в България още няма граждански брак, а бракосъчетанието се извършва само в църква от свещеник. Така че всичко онова, което им е казал Учителят, те не изпълняват, а правят точно обратното. Весела е на 35 години, а Владо е към 50 години.


И така, Весела е вече булка и трябва да преспива в брачното си ложе с Владо. На втората си брачна нощ Весела забелязала, че над небето на брачната им стая се явили две ястреба и кръжат на небето. Обикновено ястребите се явяват навремето там, където има нещо, което могат да задигнат. Те кръжат така около половин час, после прибират крилата си и като камък се спускат към земята, издават специфичен писък, с който парализират жертвата си. Спускат се над нея, хващат я с ноктите на краката си, удрят я с човката си и отлитат и я отвличат


Така аз съм наблюдавал как ястребът, след като кръжи половин час над двора на баба ми, спуска се надолу и отвлича някое пиле. А кокошката е скована от писъка на ястреба и нито мърда, нито шава. И тогава, когато баба ми види, че на небесата се яви ястреб, то тя прибира кокошката с пилците под стряхата на къщата ни.


И гледа Весела тези два ястреба, който кръжат над нейното небе, вторачва се в тях и изведнъж вижда, че единият ястреб се явява пред нея с човешко лице, момче на 10 години. Весела още не може да разбере какво става. По едно време чува глас: "Това е момчето, което трябва да родиш. А след това ще родиш и второто си дете."


На следващата брачна нощ на небето отново са се явили двата ястреба и продължават да кръжат. Тя разбира, че тези два ястреба представляват тези духове, които се намират в VII дом на нейния хороскоп и които трябва да ги роди. А след това ще дойде време единият син да убие другия. И тогава ужас на отчаяние я обхваща. Тя скача от леглото изкрещява: "Аз бях дотук. Напускам те." На следващия ден тя напуска Владо. Целият месец е под напрежение дали не е заченала от


Владо и дали не е бременна. Но като разбира, че е празна и че е свободна се успокоява. Но тези два ястреба още един месец са кръжали над нейното небе. След това Весела се развежда с Владо и се разделят.


Ето това е причината за тяхната сватба и за техния развод. Това лично тя ми го е разказвала с такъв ужас, че аз целия настръхвах от уплаха. Невероятна история, нали? Невероятна е, но е факт.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ