НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ПОСВЕЩЕНИЕ

ТОМ 22
Алтернативен линк

ПОСВЕЩЕНИЕ



За денят Господен, за Божественият огън и за
Българския народ

1 . Всеки народ трябва да се съзнава като уд в Божественото тяло, за да знае где му е мястото и да функционира правилно в Божественото тяло , за да може да приложи Божествените идеи . А сега всеки народ мисли , че светът е създаден само заради него и всяко общество мисли, че светът е създаден само заради него, и всеки индивид мисли, че светът е създаден само заради него . Но Бог ни доказва , че светът е създаден само заради Него. Божественият Дух се стреми да създаде най-висшата форма, в която да се прояви Той!

2. Иде една нова вълна от Космическото пространство , вълна на Божествената Любов. Наричат я още „Огнена вълна". Тази вълна има мощни трептения , които организмът на всеки човек не може да издържи . Затова се казва , че Бог е огън всепояждащ . Тези, които са готови да издържат трептенията на тази вълна и я приемат ще просветнат, а онези, които не могат да издържат трептенията й, за тях тази вълна ще бъде огън , който ще ги изгори или ще стане причина да минат през най-големи страдания . И тези страдания ще ги приготвят да приемат Любовта, да се пробудят. Затова тази вълна на Любовта, която иде се нарича Божествен огън. В него ще изгори всичко старо, всичко нечисто.
Когато хората минат през този Божествен огън , ще дойде
Царството Божие на земята.
Когато дойде Огънят на Любовта, Божественият огън, едни ще просветнат, а друг и ще изгорят , ще минат през разкаяние.

3. Земята трябва да се пречисти. Пречистването й ще стане с огън . Иде огънят в света. Ако хората не приемат Учението на Любовта, огънят ще дойде и ще помете всичко онова, което от хиляди години се е съграждало . Старата култура ще изчезне, помен няма да остане от нея. Греховете , престъпленията на хората ще изгорят. Които издържат на този огън, те ще светнат, както свети златото, което е минало през огъня на златаря. Които минат през този огън и издържат , те ще турят начало на Новата култура .

4. Сега вие трябва да знаете, че всички хора, добри и лоши, ще минат през този огън . Не се страхувайте, но будни трябва да бъдете, да минете през огъня и да оцелеете, и той ще ви очисти.
Чистотата е нужна на хората. За мнозина този огън е започнал вече. Страданията, изпитанията не са нищо друго освен огънят , който иде за да пречисти света. Колкото по-голямо страдание минава човек , толкова по-силен става . Страданията каляват човека , правят го силен да носи . Някои страдания са действителни , а някои фиктивни . Каквито и да са страданията на човека, той трябва да издържи .

5 . Големи страдания идат в света . Кога ще дойде Царството Божие на земята? В денят Господен. Този ден е един от тъмните Божи дни. Тогава слънцето, звездите ще изгаснат и който може да запали своята свещ, той ще бъде на светло. Който не може да запали свеща си, той ще остане в тъмнина . Тъмен е Денят Господен . Сегашните дни са светли , хубави , но Денят Господен, който ще бъде тъмен, придружен с бури, ветрове. За да посрещнете с радост този ден, вие трябва да имате запалена свещ, на която при страшните бури и урагани , при всички несгоди да можете свободно да четете Словото Божие .

6. Вънка от нашата вселена идва една велика вълна и тя ще върви с една грамадна бързина. Тя ще залее целият свят и всички онези, които и се противопоставят , тя ще ги задигне и завлече със себе си. Къде ще ги завлече? В Божествената пещ на Божествения огън .
Под свършване на света, или изгаряне на света се разбира ликвидация на всички криви мисли , всички измами и заблуждения . Ще изгори всичко нереално , а ще остане само истинското , реалното. Тогава всички ще разберат, че са братя, а Бог е техен баща ! Тогава всички ще разберат , че земята е създадена за благото на живите същества , а Вселената - за научни изследвания. Онези, в които Божественото е събудено, още днес могат да живеят по този начин.

7 . Велик момент настъпва . Изявлението на Великият Господ се очаква с интерес от всички добри и разумни същества. Тези , у които съзнанието е пробудено ще възприемат Божественото Начало и ще се изменят . Останалите - чието съзнание не е пробудено, те ще спят.
Ако пропуснете тази Велика вълна на Любовта, която иде сега, ще чакате милиони години . За да ви се разкрие тя, трябва да преживеете закона на жертвата и самоотричането .

8. Бог прекарва славяните през огън . Няма други народи по света , които да са минали през толкова страдания както славяните. Бог казва: „От вас трябва да излезне нещо добро."
Определено е Славяните, като едно голямо семейство да извършат Волята Божия . В това е величието на тяхната мисия.
Славянството е представител на идеята за Бога . В съзнанието на Славянството има нещо възвишено : Любов към Бога!
Българите са пионерите между славяните.

9. Господ иде чрез огън да очисти Земята , да съблече старите дрипи на хората, да им даде нови тела, да внесе любов в сърцата им, да подигне умовете им, да отстрани от тях всяка злоба, омраза. Това възвестява Божественото Учение в Новата Епоха.
Бог ще прекара света през един голям огън за да пречисти. Ако някой мисли, че в бъдещият си живот ще може да живее така, както е живял в миналото той се лъже. Миналото е минало време . Сега иде нов Свят , нова Светлина , нова Любов , нова Свобода. И това се отнася не само за един народ, но за всички народи, за всички племена.

10. Духът на Бога слиза вече отгоре , както Светлината. Иде Той и велика Виделина носи със Себе си, огън и живот , който ще пречисти света. Съвременните хора ще опитат тия неща, ще бъдат свидетели на въдворяването на Царството Божие на Земята. Със слизането си Бог ще съди хората и злобата ще изчезне.
Духът на Бога е в Словото на Всемировият Учител на Вселената - Беинс а Дуно , със светското си им е Петър Дънов преживял между българите и славянството от 1864 - 1944 год.
Словото Божие е в Словото на Всемировият Учител - Беинса Дуно.
Великият Учител говори :
„Бъдещето е на Славяните - Бъдещето е на Българите " Амин.
Из Словото на Учителят Дънов. Съставил Вергилий Кръстев.

17 -18.30 часа, 7 януари 2006 год.

ISBN 954-9915-13-1, том XXІІ

© Всички права запазени

Не се разрешава препечатването на отделни части от книгата в периодичния печат - вестници и списания, без разрешение на съставителя на сборника.
Не се позволява преразказването на отпечатания летописен материал от нелегални и явни разказвачи с цел - издаването на пиратски издания.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ