НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Светозар Няголов в групата на Петър Филипов

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3. СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ В ГРУПАТА НА ПЕТЪР ФИЛИПОВ


Светозар влиза в групата на Петър Филипов, която наброява около 10 човека. Един път в седмицата отиват на баня в Панчарево, влизат първи в басейна, когато водата е чиста, и други не са влизали там. Правят процедури, за да се разтоварят физически и психически.

Събират се в дома на Петър в определени дни, чете се Словото на Учителя и се разясняват окултни закони.

Постепенно Светозар започва да се движи досущ Петър, и повтаря неговите движения. Вече виждаме, че Светозар е станал на Петър. Пълна прилика - приел е същата походка, движения и дори започва да говори като него. Той беше много строг с групата си, защото бяха 3 мъже на 7 жени. Той ги занимаваше по особен план, и всеки беше доволен от него.

Като наблюдавах отстрани, си казвах така:

„За мен Петър Филипов е белият диктатор, но какво дири Светозар при него?"

А той беше настанен в една стая в къщата му. Работеха заедно и поддържаха къщата и групата заедно. Петър ходеше винаги с бял панталон и бяла риза. Светозар се обличаше по същия начин. Бяха чудна гледка. Всички се учудваха как са се събрали двамата - единият бе възрастен, а другият на 30 години. Лика и прилика!

Светозар помагаше като по-млад и по-силен. Внасяше своята вноска за издържане на групата. А за 10 човека, трябваше храна, която да се сготви. В обикновени за това дни се поканваха по 2-3 човека отвън от последователите на Учителя, за да видят и да се убедят с какво се занимават. А това бе времето, когато комунистическата власт не разрешаваше събиране на групи. Научаваха и веднага ги разтуряха. Петър имаше много истории с милицията. Затова работеха в тайно.

Виж „Изгревът", том XXI, с. 700-702 - „Светозар и родителите ни и брат Петър Филипов". Това представлява крайният финал на тази група.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ