НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21.4. Лиляна Табакова

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

21.4. ЛИЛЯНА ТАБАКОВА*


И така, всички без изключение се обединяват срещу Мария Тодорова. Освен това, другия съучастник в тази Песнарка е Лиляна Табакова. Лиляна Табакова след големи мъчения и колебания, накрая решава да даде онова, което тя е записала, когато Учителят е работел с нея, и е дал тези песни. Тя е искала тези песни да бъдат сложени накрая, но да бъде написано, че те са дадени от Учителя на нея и на Кръстьо Христов.

Всеки се стреми да си вкара името някъде, за да се отпечати и да го има, да не би да артиса и да се изгуби впоследствие. Ето това е причината да се яви на бял свят „Изгревът" и да вкара вътре всички ангели небесни и всички Адови изчадия!

Това е най-голямата заслуга на „Изгревът". Аз също не знам как това се случи!

Навремето се страхувах, че вкарвам вътре в „Изгревът" и бели и черни, и всякакви оцветени братя и сестри. Оплаквам се! Отвръщат ми: „Щом Учителят Дънов ги е допуснал на Изгрева, те си вървят с Него от началото на самото Сътворение на света. Не се плаши!" - „Не се плаша, но то си е страшно! Ама ако се хванат гуша за гуша, ще ми разрушат „Изгревът"!" - „Не бой се, те са се хванали гуша за гуша още от самото начало на човешкия род и досега още ги има и си съществуват!" Така се успокоих.

*3абележка: За Лиляна Табакова виж „Изгревът", том IV, с. 595-600 и снимка № 31 в „Изгревът", том XXII. Виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 230-235, 475-476.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ