НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

13. Хванати за ръка, търсят благословение за женитба

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

13.Хванати за ръка, търсят благословение за женитба


Независимо от всички препоръки от Учителя и от неговата възбрана, то накрая Весела и Владо решават да се съберат, т.е. да се женят. Но те не смеят да го направят скришом, затова трябва да отидат при Учителя и да искат от него разрешение. И не само разрешение, но и благословия. А това е най-важното. Пристигат на Изгрева да търсят благословение от Учителя. А по това време той е долу в приемната стая, легнал на кревата. Всички наоколо виждат, че Учителят е тежко болен, но никой не предполага, че след няколко дни той ще остави физическото си тяло на земята и ще напусне Изгрева. Да, ама той знае и обикновено продумва: "Бавен е процеса". И както Учителят лежи на кревата, а около него се суетят няколко човека, за да му съдействат в тези дни. Учителят се взира към вратата и казва: "Виждате ли ония там зад вратата, гдето са се хванали за ръка и искат да ги благословя, та да се оженят. Виждате ли ги? Светът днес гори, запалил се е от всички страни. Милиони хора загиват по фронтовете на войната, а тези решили да се женят. Ето, до там я докарахме. От една страна смърт и разрушение, а от друга страна-женитби."


Онези, които са около Учителят отиват до вратата, отварят я и какво да видят - Весела Несторова и Владо руснака, хванати за ръка чакат смирено, за да влязат при Учителя. Потресающа гледка. На леглото Учителят диша тежко, както се казва "Бере душа", а тия са се приготвили да се женят.


Тогава един от тези, които са отворили вратата на приемната, казал: "Учителят е болен и не приема посетители". - "Ама ние само за малко при него, само за минутка." Оня се ядосал и казал: "По-добре отидете в някоя църква и се оженете, щом толкова искате. Учителят е болен."


Всички останали са възмутени. И едните, които са били в стаята при Учителя и ония другите, които са чакали своето благословение. А защо ли? Защото вратата на стаята се е затворила и онези, младоженците, са останали отвън. Там някъде ги е очаквала църквата с венчилото на Весела.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ