НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. Духовете са виртуозите, а Ти си цигулката

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

6.  Духовете са виртуозите, а Ти си цигулката


Това е едно изказване на Учителя за Весела Несторова. По това време тя живо се интересува от хороскопа си и от онова, което е вложено в него. И затова понякога разпитва Учителя за някоя пречка, спънка в живота си. И той й обяснява понякога символично, както в този случай. А за какво става въпрос? При Учителя няма случайни работи, а всичко е строго закономерно, особено когато той изрече някое свое становище.


Това изказване за нея е направено на Рила пред палатката. А това се дължи, че тя е много медиумична и в нея влизат различни духове и свирят на нейната цигулка и си служат с тялото й. И затова е непредсказуема - един ден е любвеобилна към всички, на следващия ден прави поразии за ужас на всички. И затова сестрите са я отхвърляли, но братята са се въртели около нея, понеже е била привлекателна жена с чар.


Веднъж Учителят се обърнал към нея и извикал: "Вън, вън! Махай се оттука!" Весела се стреснала: "Учителю, защо ме гониш?" "Не гоня теб, но гоня онзи, който е в тебе и те е превзел." Хайде, обяснете го. Не можете. Трябва да го завържете с предишния разказ, който е добре описан в спомените на Весела под № 26.


А какво е разрешението в случая. Учителят го дава. Той й казва: "Чрез молитвата ще влезеш в хармония с тях." С кого да влезне? С ангелите, за да може да се прояви чрез хармонията Бог. И тогава да изгонят от тялото й онези, които са го завладели. Това е пътят за освобождение.


Друг път, за да се освободи от духовете, няма. Тя не може сама да се освободи. Трябва чрез молитва, да я отправи към света на ангелите, за да я освободят, защото молитвата е контакт и връзка на човека с реалния свят на ангелите.


Но ще имаш ли сила да направиш такава молитва, когато си вързан и друг е влязъл в тялото ти. Ето това е големия въпрос за разрешение.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ