НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

260. Светлината навсякъде ходи

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

260. Светлината навсякъде ходи


Природата чисти водата чрез дестилация и изпарение, но чистата вода няма нужда от чистене - каквото е в началото, такова е и в края. Добрият цигулар да свири, а не да говори за цигулката и професора си хората сами ще го оценят и разберат. Който е школувал в школата на Разумната природа, знае как да свърши една работа. Един строител в два часа е свършил туй, което е отнело седмици за други."


Попитах Учителя: "Ще отидете ли в Русия?" А Той ми отговори: "Светлината навсякъде ходи - през прозорците влиза, през най-малката дупчица минава. Някои същества ще те разубеждават. Защо си не уреждаш работите, а се занимаваш с тия неща! Кажи, че се занимаваш с очите си - със светлината си, с носа си - с въздуха, с устата си - с храната и хляба. Сега ги изучаваш.


За да твориш, не да преписваш, трябва да си научил законите и формите на природата - да си я проучил, тогава нещо ново можеш да създадеш.


Има музика, в която няма поезия. Поетичната музика има хубава линия. Има неправилни и правилни тактове според тяхното число; неправилният такт е последват от правилен такт. В неправилния такт срещаш затворена врата; вземе ли се вярно, това е отворена врата.


За да си разумен, първо трябва да си здрав. Здравето е основа на всичко.


Да не хвърляме сянка на хората. На някого липсва тона Сол - чувството за красивото, на други тона Ми - чувство за правилна обхода, на трети тона Ре - проява на енергията. Тонът До - за основата - чувството за време, търпението. Като се набавят, човек правилно се проявява."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ