НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

261. Спряла е ума и е влязла да изучава духовното

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

261. Спряла е ума и е влязла да изучава духовното


Седнали на трапезата в стаята, стояхме до късно вечерта и слушахме бликащите изворни струи на Мъдростта, на която никога не можехме да се наситим. Беше топла пролет и през отворените прозорци долитаха трелите на славеите в храстите. Музиката на природата се хармонизираше с чудните слова на Учителя и ни отнасяше в красивия свят на небето, за който непрестанно копнееха душите ни.


"Красотата е нещо много подвижно, живо, красивите хора шум не вдигат. Най-красивите хора са в Кавказ. В природата красотата е истинската ценност- красивите неща са ценни. Ангелите са много красиви. Красотата е нещо вътрешно, скрито, хората не го виждат, то е духовно нещо. То не е физическо. Физиологически, то е симетрия на лицето.


Животните имат хубави тела, но не глави - лице нямат. Трябва да имаме образци за красотата. Има една променчива и една непроменчива физиономия."


Някой брат, помня брат Неделчо, запита Учителя под кои планетни влияния съм. Той отговори: Спряла е ума и е влязла да изучава духовното. Юпитер е скрит в нея. Носи чертите на 200-300 хиляди души. Човек трябва да си представи себе си извън тялото.


Никога не изучавайте патологическите физиономии, но добрите - нормалните.


Когато не свързваш Любовта с никаква жива форма, ще проникнеш в цялата вселена. Да нямаш обект в Любовта.


Човек трябва да намери постоянното и вечното във временното и променливото. Човек е ценен, загдето Великото, което живее, е ценно, той трябва да се радва, че е част от природата. Величието на живота, което понякога чувстваш е Величието на Бога, Който живее.


Една Нова Епоха е творчески акт на Бога. Под други закони е вече тя."


В.К.: Сега, на с. 23 Неделчо пита Учителя под какви влияния сте. Той казва, че сте под влияние на Юпитер. В кой дом в хороскопа ви е Юпитер? Весела: Юпитер е в първия дом в знак Везни. "Юпитер, казва, е скрит в нея." Юпитер е скрит в нея. Значи, обществена работа и действително, аз цял живот съм била в пансиони с много хора, в Америка пътувах непрекъснато, говорех за България, въобще съм вършила непрекъснато обществена работа.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ