НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

242. Без благословението на Божия Дух нищо не можем да постигнем

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

242. Без благословението на Божия Дух нищо не можем да


постигнем


Ако нямаме на земята благословението на Божия Дух, нищо не можем да постигнем. Ако не виждаме Бог в светлината, водата, хляба - нищо не се ползуваме, а ако ядем хляба без Любов, се наказваме.


Аз съм пътя, свързан с движение. Път без движение, няма смисъл. Истината без свобода е непонятна. Да обичаш Истината, значи ума, сърцето и душата ти да се свободни. Петър излезе от затвора, защото 120 души братя и сестри, се молеха за него. Тук е силата на Любовта на 120 души. Ако твоят ум, твоето сърце и твоята душа не работят заради теб, няма свобода. Да впрегнем ума, душата на работа, да се молим.


Ако всички се обърнат към Бога, мирът ще дойде. Никой не иска да отстъпи. Жената казва: Аз съм нивата, какво струва твоето семе в хамбара? Но нивата излезе от Адама. Тази нива беше в Адама. Кое беше подобието на Бога? Той вложи в него закона на Божията Любов, знание, свобода.


За да служим на Бога - не изнасилвай човека в неговата мисъл, чувства и постъпки. Не сме ние, които просвещаваме хората. Бог е, Който просвещава, а ние всички трябва да бъдем проводници на Неговата Любов, знание и сила. Когато човек не изпълнява волята на Бога, главата се деформира. Като не върви по пътя на мъдростта, на друго място се деформира, а като не върви по пътя на истината, другаде се деформира. Такава глава е като змийската глава. Съчувствие няма. Змията яде жабата, но таралежът яде нея. Каквото правиш, ще го намериш. Биенето е копане. Като се разсърди на мъжа, жената да му опере дрехите - това е новото разбиране на нещата. Бог така постъпва с нас - не прави въпрос за нашите прегрешения.


Първото нещо в Новото учение е взаимното почитание. Бог живее във всички хора и ни опитва. Няма нищо скрито, покрито - пише се на лицето всичко. Който е бит по Любов, става добър, който е бит по закона на Мъдростта, става умен, който е бит по закона на Истината, става силен. Първите християни се радваха, като ги биеха.


Един цигулар, който не знае да свири, нищо не разбира, който пее, разбира музиката. Бог ни е дал разни блага. Ако не можеш да предадеш една Божествена мисъл както трябва, какво знаеш? Когато обичаш някого, трябва да му дадеш най-хубавата храна, каквато ти ядеш.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ