НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

243. Ако си Син Божи?

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

243. Ако си Син Божи?


Какво по-хубаво нещо от това, да бъдеш чадо Божие, Син Божи, дете на Бога? Ако си Син Божи, имаш всичко на разположение и сега и за в бъдеще. Очаква те Божията Любов на земята във всичката нейна пълнота. След това ще опиташ всичката Любов в света на ангелите и най-после ще опиташ всичката тази Любов в Божествения свят. И тогава ще има една връзка между човешката, ангелската и Божествената Любов. Те са едно и също нещо. Те са пъпка, цвят и плод. Бог ни обича за Любовта и Истината в човека. Бог обича Истината, която се крие в един грешен човек. И ако Бог към нас е снизходителен, и ние да постъпим така, както Той постъпва. Препятствия ще има, не е лесна работа. То е голямо изкуство. Онези, които обичате, са толкова взискателни! Когато държиш някой с Любов в съзнанието си, ти го повдигаш.


Няма по-велико нещо от това, да приемаш Божията Любов, Мъдрост и Истина постоянно, да имаш вътрешна връзка с Бога, като Негово дете, и Неговото благословение да имаш.


Не се питайте, защо са наказанията - те са бич на Моето благословение.


Не се питайте, защо са мъченията - те са подтик за вашето повдигане.


Не се питайте, защо са страданията - те са лечебен балсам за вас.


Страданията ви са ръката Ми, чрез която ви повдигам. Чрез тях Моят Дух се излива върху вас.


Следвайте повеленията на Моя Дух.


Слушайте и вървете в пътя, където ви водят Моите светли духове.


Следвайте повеленията на Моите светли духове и Моя Дух ще бъде с вас."


Мощното слово на Учителя ни изпълни със сила и вдъхновение. Докато светът се тресеше от грохота на страшната стихия на човешкото безлюбие, на братоубийства и разрушения, в тихия оазис на Светляево Духът Христов напътстваше човечеството към вечния път на Истината и живота. Ние живеехме в пълното единство на любовта и щастието. Всеки миг, от ранно утро, до късна вечер, бе изпълнен с блаженото присъствие на Духа на Любовта, Който се изявяваше непрестанно чрез Учителя - благия ни Вожд. Той не пропущаше миг, да не ни поучи на нещо ценно.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ