НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

207. Божествените мисли, които съм казал, никой не може да ги спре

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

207. Божествените мисли, които съм казал, никой не може да ги спре


На 20 януари 1943 г. в беседата Учителят каза: "Аз като срещна човек, мисля, добре ли е той с Бога или не. Ако вашите отношения с Бога не са любовни, не можете да бъдете полезни никому. Щом е верен на Бога, ще бъде верен и на вас. Бог ако обича, ще се поправи. Ближният, това е майката - Божествения дух, Който урежда всичко в света, вади хората от лоши положения. По-добър приятел от Бога в света няма - първо Бог, тогава другите приятели. В Него няма нито един дефект. Да обичате Едного, в Когото никога да не се съмнявате - всякога да разчитате! Любовта, която във всички свои изявления никога не е отслабнала. На два стола не стойте! Любовта е единна. Навсякъде е една Любовта - каквато е на земята, такава е в Божествения свят.


Всеки от вас има сто врати - на 99 до сега сте хлопали, все Любовта сте търсили. Човек като намери вратата на Любовта се ражда, освобождава се, живота добива смисъл, усилва се деятелността ти, певец ставаш. Като намериш вратата на Любовта, животът ще се усили - не се обезсърчаваш. Сами по себе си не можете да я намерите. Аз, както съм я научил и намерил, тъй искам да ви я предам. Много правилно ми е предадена Любовта. Ние сами правим хората добри и лоши, не мислете, че без Любов може да предизвикате Любовта.


Страданията са отзвук, че не сме приели Любовта навреме. Заради Бога да бъдете готови всичко да направите - всичко да е възможно за Него! Всякъде да има във нас един подтик на Любовта заради Него. Свещена идея да имаме, а вие се колебаете. Не губя вяра в Бога, че Той ще оправи света и тури ред и порядък. Не вие ще оправите света.


Божествените мисли, които съм казал, никой не може да ги спре. Божествените хора болни не могат да бъдат. Снизхождение трябва да имаме към всички хора, да носим Неговите идеи. Да предадем Божията любов тъй, както на мен е предадена, иначе е безпредметно Учението. Любовта носи светлина, топлина, сила, която носи братство и равенство. Да обикнем Бог и Любовта ни към другите да е така, както Той не е възлюбил. Ако тази година възлюбите Господа и предадете Любовта правилно, четири години Божиите блага ще потекат. Трябва да се мине в Новия завет вече. (Забележка: Новият завет е Третият завет Третият завет е поредицата "Изгревът") Щом обикнеш Бога, всичките въпроси са решени. Тя внася мир в ума ти и спокойствие в сърцето ти. Благото си желай на всичките, не само на едного. Любовта ще примири доброто и злото. Питате дали сте достоен. Мийте се, пийте тази чиста вода. Всякой, който люби е достоен, който не люби, не е достоен."


На 28 януари Учителят ми каза в горницата: "Живейте в Любовта", когато Му занесох обяд, приготвен от майка ми.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ