НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

198. Да бъдем съсъди, чрез които протича Божествения мед

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

198. Да бъдем съсъди, чрез които протича Божествения мед


При една по-ранна среща с Учителя в салона при пианото, след като бяхме пели, Учителят ни каза-на брата и мен: "Музикалният център разделя емоционалния от умствения живот. Има две музикални течения, животинско, което трябва да се издигне към Божественото течение и едно, което слиза отгоре. Където двете се срещнат, там започва животът.


Ми е разклонения на дървото. Някои приятелства започват стона Фа, други - по-красиви, със Сол или Ла.


Мъжкият принцип е силен и груб, но тъмен. Неговата сила се изявява в женския принцип като светлина. Ти (за мене) трябва да си възприемателна - южния полюс. Твоята жена е отвътре, а мъжа отвън, а на брата - мъжът е отвътре, а жената - отвън.


Трябва да обичаме цялото, не само частите.


В електричеството положителния и отрицателния полюс постоянно менят местата си - светлината се проявява в отрицателния полюс, а положителния е тъмен.


Трябва да бъдем съсъди, чрез които протича Божествения мед, от който нищо да не задържаме в себе си, само този, които остава по стените на съда е за нас.


Ти си долина - приемай Божиите блага. Имаш добри вътрешни методи за работа.


Когато се при тъжни или страдащи хора, не ги съжалявай, а бъди весела и пълна с надежда, така ще им въздействуваш и насърчиш. Сваляй им превръзките от очите по този начин."


Учителят ми бе казал: "Главното е да извадим човека от кладенеца" и в това се заключаваше цялата работа.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ