НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

(104) Разговор с Учителя на 15.XII.1940 г. в 3 и ½ до 4 и ½ следобед

ТОМ 20
Алтернативен линк

(104) Разговор с Учителя на 15.XII.1940 г. в 3 и ½ до 4 и ½ следобед


Царят беше изпратил два хороскопа, от които  единият - отделно, без фигура, беше на Хитлер. Прочетох обясненията на  Учителя и по тоя повод се почна един разговор, част от който записах:

(I.) «Астрологическите отношения (влияния) с  Германия трябва да бъдат внимателни, защото те са неблагоприятни за  Германия (условията). Да не влага капитал в едно нестабилно дружество.  От Невидимия свят дадоха в 1918 г. възможност да реформира света, тя да  го организира, а тя се погрижи само за себе си - и сега й дават един  наполеоновски урок, който мисли само за себе си, в края на краищата  фалира. Така и стана с Наполеон. Сега дадоха на Англия един добър урок,  но сега се намеси пък Италия и иска да уреди пак своите работи - и това  влошава положението.582 Хороскопът се изменя. Марс сега се  отдалечава (миналата година беше най-близък със Земята!). Сега Юпитер  помага на българите. Тоя начин на разглеждане хороскопите като тия,  които им са изпратени, е механически.

(II.) България по никой начин не трябва да воюва. Този хороскоп предпазва да не се свързва с Германия583, но в тия хороскопи са насилени фактите, както и в американските миналата година.

(IV.)* Хитлер е изменил своята задача в  по-благоприятна за него смисъл. Защо английските астролози не дадоха  съвети на своето правителство? Не ги слушаха или не смееха? Хитлер има  английска идея. Англия желаеше да тикне Германия на изток, за да я  отдалечи от Средиземно море, но русите предугадиха тая работа и искаха  Англия да върне колониите на Германия.584

(V.) С тая война европейските народи си подронват  авторитета и ще усилят азиатското - Япония ще иска да организира Азия и  Европа може да изгуби всичките си колонии; сега това се балансира  донякъде с Китай и Съединените щати. Новият ред на нещата изисква  политическа и социална справедливост. Казват, че Италия е отворила  войната, щото е била излъгана (с Гърция). Хитлер чувства нещата като  медиум. Тук и Русия е заинтересувана и затова германски войски не може  да минат през България. Да се прилага Божият закон. България трябва да  се пази, защото много личности има подкупени от Германия, Италия и Русия  и може за свои лични изгоди да тикнат страната във война.585

(VI.)  Фердинанд беше Венерин тип. Много умен трябва да бъде сега царят, той  има малко жизнени сили и трябва да се пази от стълкновения.

Вие лично (за мене), аз исках и по-рано да Ви кажа, да не се увличате да се свързвате с Бурбонската карма.586  Стеф[ан] (владиката), и той е Венерин тип, и то в лош аспект на  чувствата. За Багрянов - да не бърза, може работите да се изместят,  както войната за Италия - какво ще стане? Гърците са лошо икономически.  Русия е намесена и Германия, която иска Средиземно море, може да слезе и  на Адриатика, както е притисната сега Италия... Всички те си имат  скрити карти.

(VII.) Навсякъде законът е един и същи - щом има бунтове, ще се яви безредие.»


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ