НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

(105) Бележки към хороскопите (За Царя)

ТОМ 20
Алтернативен линк

(105) Бележки към хороскопите (За Царя)



Хороскопите обикновено са недостатъчно пълни,  понеже изчисленията и съпоставянията стават механически и в повечето  случаи не се държи сметка за вторичните и третични[те] влияния, които,  макар и по-слаби, в някои случаи имат решающо значение. Така например  всичките хороскопи на Хитлер са неблагоприятни за него (особено  американските миналата година, които предсказваха смъртта му) - явно е,  че има някои елементи на изчисленията насилени или криво претълкувани.  Има също някои астрономически данни, които не са взети във внимание при  астрологическите съпоставяния (например отдалечаванието на планетата  Марс от Земята - миналата година беше най-близо). При това Хитлер, който  е медиум и има достатъчно връзки, заема съзнателно изгодна за делото му  позиция, като с това отлага известни неблагоприятни за него и страната  му положения, измени ги дори в благоприятни чрез съпоставяне и връзка с  универсални идеи и нови задачи. Но във всеки случай Германия има да  минава нещо неблагоприятно и трябва да се внимава много в отношенията и  връзките с нея.

Някога Провидението даде възможност на Наполеон  да внесе новия ред в Европа. Щом той тури личната кауза пред общата,  лошите за него последици дойдоха. В 1918 година тая роля се даде на  Англия. Тя тури личната си кауза пред общата - и дойде новата война.587  Германия засега е добре - дава урок на Англия, че който мисли себе си  само, в края на краищата фалирва. Но откъм Германия се намесва Италия,  която иска да урежда свои лични сметки, и това изменя положението -  влошава го.

Ако войната продължи извън 1941 година, временният резултат ще бъде засилване на азийските народи в ущърб на Европа.

За България - не трябва да воюва! По никой начин! Сега Юпитер помага на българите (вместо Сатурн!)588 и това трябва да се използува.

За Царя - понеже царят има малко жизнени сили, през 1941 година трябва да бъде много умен и да се пази от стълкновения.

[Подпис:] Любомир Лулчев

17.ХII.1940 г., Изгрева - София


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ