НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. СПИРИТИЧЕСКИЯТ СЕАНС

ВИОЛА ЙОРДАНОВА ТОМ 8
Алтернативен линк


7. СПИРИТИЧЕСКИЯТ СЕАНС

Ето една друга интересна опитност. На Изгрева по  едно време се беше разпространило да се правят спиритически сеанси.  Някои сестри посещавайки майка ми и разправяли за сеансите. Сега мама  започна настойчиво да иска и аз да направим сеанс. Обаче след втория  сеанс, аз категорично отказах да продължим сеансите, защото почувствах,  че се губи много жизнена енергия. След някой ден бях на беседа, в която  Учителят с много строг тон се изказа против тях, като много опасни и  ненужни. Но кой да слуша? След като отказах на мама, тя решава сама да  прави сеанси през деня, когато никой не е вкъщи. Една вечер връщайки се у  дома чувам мама пее на висок глас някаква църковна мелодия. Учудена  влизам вкъщи мама даже не ме забеляза. Сестра ми си дойде и двете  заключихме че мама се е побъркала. На следващата сутрин бързо отивам при  Учителя, който ми обясни, че мама е обсебена от някакъв поп. Учителят  препоръча да се молим и произнасяме добрите формули.

Но скоро аз отидох на Рила. Когато се завърнах  вкъщи заварих сестра ми напълно изтощена. Сега тя замина на почивка.  Останах сама с мама. Тя продължаваше да пее и пише проповеди на стар  религиозен език.

Една нощ, в моя сън, летя през пространството с  моето „друго" /етерно/ тяло, изведнъж почувствувах една тревога за моето  физическо тяло. Бързо се плъзнах по една тънка жица за да се върна в  тялото си, но то бе обсебено от някаква друга еманация. Почнах да  произнасям формулите от Учителя, една след друга. Най-после аз успях да  се върна в моята „къща". На сутринта опитах се да убедя мама да се молим  заедно, тя отказа. Тогава аз реших да я имитирам, почнах да пея химни,  отказах да се храня. Мама силно се изплаши. Нейната любов към мене я.  просто пробуди и укрепи волята й. Започнахме да се молим заедно, и мама  най-после дойде на себе си освободена от този стар проповедник.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ