НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

68. УЧЕНИЕ И РАБОТА

1934-1935 ТОМ 8
Алтернативен линк


68. УЧЕНИЕ И РАБОТА

1934-1935

Бели, жълти и сини цветчета танцуваха по красивата ни поляна. Красивите класове над тях се усмихваха, галеха и се радваха.

Нещо си пошушнаха танцуващите и затихнаха. И се  заслушаха. И дочуха: "Какво представлява Любовта? Градина, посадена с  доброкачествени плодни дървета, с богата, добре разработена почва.  Пуснете ли вода в нея, в скоро време тя се превръща в рай: цветя цъфтят и  разнасят благоуханието си, плодове зреят, и птички весело пеят. Това е  човек, в душата на когото Любовта царува. Водата е Любовта, която всичко  полива. Вярата пък представя път, канал, по който водата тече. Затова е  казано, че с вяра всичко се постига. Дето е вярата, там идат благата.  Вярата усилва ума. Човек може да изучава само онова, в което вярва.  Всичко, което човек е постигнал в живота си, се дължи на неговата вяра".

Това са думи на Учителя. Само Той може да говори  така. - Плеснаха ръце от удоволствие белите цветенца, жълтите се  замислиха върху чутото, а сините се привдигнаха на пръсти, да видят от  коя книжка се четат тези Слова.

Това е от Утринното Слово на Учителя "Учение и работа" - току-що излязла от печат -1934-1935 г.

Учителят - Величието на класа - Окултният клас - не може да се изкаже с думи.

Величието на класа може да изкаже само Словото.

Величието на класа е велико, защото сам Великият е негов Ръководител - Учител - Учителят.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ