НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

21.2. Как се издаде книгата „Учителят"

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

21.2. КАК СЕ ИЗДАДЕ КНИГАТА „УЧИТЕЛЯТ"


В том XIX, на с. 935 има един очерк за Методи Константинов. И там е разгледано подробно как е работено върху книгата „Учителят", как е отпечатана, как е публикувана. И след това всички самци на комунистическата власт срещу лъжата и измамата на т.н. бели братя. Там ще си прочетете нещата така, както са. А защо съм ги написал? Ами, защото трябва да се знае. Да се знае къде е Истината и къде е лъжата. Спомням си, на времето лично Георги Томалевски - писателя ми разказваше, как той е бил също в просветния съвет. И, което е било най-интересното, той е между другото член на Писателския съюз в България. Той е писател. Той все пак издава книги и има представа как, трябва да се издаде една книга.

Но тогава Просветния съвет решава да пише книга за Учителят. И се раздават различни теми на 20-30 човека. И всеки започва да работи по своята тема. Четат Словото на Учителя, изваждат какво казва Учителят по различни теми. И всички сериозно работят, защото ще издадат книга на Учителят, като знаят, че техното име ще бъде отпечатано като съставители на тази книга. Да, така всички са смятали.

Работили са 2-3 години и накрая, след като са изработили материала, и е бил почти готов, поставя се въпроса кога ще се издаде такава книга за Учителят пред Братския съвет. И тогава Борис заявява, че такава книга не може да излезне и след 1000 години. Всички се учудвали и дори са възразявали как така да не може да излезне след 1000 години, когато те вече са приключили този материал. И той казва: „Не може да излезне, защото не може да се отпечати. Властта няма да ни разреши!" И само след неколко дни, на следващия Братски съвет след една седмица, книгата „Учителят" е била отпечатана. Тя е била докарана на Изгрева и са я раздали на всеки един от Братския съвет.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ