НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

18.5. Кога може човек да се срещне с Учителя Дънов

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

18.5. КОГА МОЖЕ ЧОВЕК ДА СЕ СРЕЩНЕ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ


Та аз съм чел също някои записани неща от Бандерски, които той е написал. По-късно те ми попаднаха. Така, че по онова време той е твърдял, че чрез него е говорел Учителя. Наистина онова, което четях беше една проповед от същества, които са запознати със Словото на Учителя, защото се използваха слова и изречения, боравеха със същите термини. Но това не беше Учителя в това Слово, и не беше Негово Слово. Словото на Учителя първо дава светлина в ума на човека, второ - дава знания, трето - има живот. Четвърто - разрешава всеки един житейски проблем по Негово време, по времето на слушателите, и по времето на българите, които са били родени по Негово време.

Ако четете беседите на Учителя от 1914 г., от 1930 г. и от 1944 г., вие ще видите, че там има познание, там има Истина и там има живот. А тука, онова, което пишеха - нямаше нищо! Само приказки и общи неща. А защо? Ами защото Духът на Словото го нямаше. Така, че всички ония, които говореха, че Учителят говори чрез тях - не беше верно.

И затова аз тука в „Изгревът" съм написал кога може човек да срещне Учителя, по какъв начин човек може да се свърже с Учителя. Това съм го написал и го има в „Изгревът", том IV, с. 639-641 в точка 20. Това съм го написал и в „Изгревът", том VI, с. 740 до с. 746, точка 6, така също и точка 5 горе - ред от 4 до 18.

Та по какъв начин човек може да се свърже с Учителя, там е написано. И което е още най-важното - Учителят казва, че: „Бог не се проявява в нечисти проводници. Бог не се проявява в нечисти тръби." Така, че днес хората са нечисти тръби, задръстени комини със сажди! И никакъв човешки дух не може да влезне в тех, камо ли ангелски, архангелски, и камо ли един Велик Учител.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ