НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

18.6. На гости в Айтос при Надка Куртева

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

18.6. НА ГОСТИ В АЙТОС ПРИ НАДКА КУРТЕВА*


И сега нещо много интересно! Така, че Мария беше преминала през тези етапи, когато всички идваха при нея и казваха: „Ето, Учителя Се яви вчера и каза това и това." Тя слуша, мълчи и само клати с глава. По онова време една от дъщерите на Георги Куртев в Айтос беше доста медиумична, и тази дъщеря на Георги Куртев беше толкова медиумична, че след като правят молитва при нея, тя ляга на кревата, влиза един дух, и почва да говори чрез нея. Тя лежи, нея я няма в тялото си, обаче, друг е влезнал в нея и говори. И Мария ходеше всеки месец при нея, и стенографираше. Защо стенографираше? Ами търсеше начин и достъп, да влезне във връзка с Невидимия свят. Особено по ония години, когато започна процеса на Братството, когато държавата прати в затвора Борис Николов и Жечо Панайотов, тя нямаше как да не търси някаква връзка с Невидимия свят.

И те всички се чудеха защо това става. А това става, защото Учителят беше натиснал този невидим бутон в Невидимия свят, и се явиха Божиите слуги и изпълнители, и те пометоха Изгрева. И сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че Мария Тодорова е стенографирала в тетрадки, и тези тетрадки са запазени и те са при мен, и те са към десетина тетрадки. Ако някой иска да разчита нейната стенограма, какво са казали онези? Нищо особено - празни приказки!

Веднъж я накарах, казвам: „Хайде бе, прочети ми една страница." Тя се дърпаше, дърпаше и след това прочете. И казах: „Мария, абе Мария, тука няма нищо бе! Тука няма нито дух, нито знание, нито познание, а приказки!" И тя казва: „Да, така излезе накрая - само приказки!" Така, че тя ходеше всеки месец там, всеки месец там при тази дъщеря на Георги Куртев, нали. А тези сестри бяха близначки и тези близначки накрая аз им записах техните спомени, и те се намират в „Изгревът", том X. И тази, която беше с духовни качества и влизаше някой дух, това беше Надка Куртева. А другата сестра беше Верка Куртева, която също гледаше много добре на карти и на кафе. Дори и на мене е гледала. И познаваше. Предсказваше ми големи звезди от небето!

Така, че в този етап всеки търси да има достъп и връзка с Невидимия свят, за да може този Невидим свят да му разреши неговите житейски проблеми, и да го упъти в правилния път. Така, че тази връзка на Мария с Надка Куртева освен, че има 10-15 тетрадки и записи, нищо не разреши. Ама нищо! Само загуба на време с пътя си с влака до град Айтос.

* Забележка: За нея виж в „Изгревът", том X, с. 941-560, снимки № 24, 25, 26, 32, 92, 94.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ