НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

127. Човешкият живот

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

127. Човешкият живот


Интересен е вашият живот. Един ден радостите и скърбите на всички ще се съберат, ще образуват нещо хубаво. Понеже злото се шири, доброто рядко иде.


Като обикнете Христа, то светът ще е победен за вас.


Престъпление е на човека, че е остър. Огънят е за предпочитане от пуш­ката. Огьн е знание, то ни трябва. Любов е огънят. Видял си някого, обикнал си го - не е това любов. Кога почувствуваш любовта, ще си силен: вяра, надежда, кротост, смирение, всички възможности ще имате. Любовта ще създаде един нов свят във вас. Дръжте света на любовта, пътя, новия път! Другите работи Господ ще ги оправи. Не ние да мием земята, но Господ; не ние да улесняваме хората, но Господ. Отвън не може да се помогне, но Бог е вътре във вас, Който вижда и задоволява страданията на хората. Живейте в новото вече! Старите дрехи - за работа, новите - за празник. Един ден за никого не мислете и нищо не виждайте, само за Господа мисли и помагай, да имаш един свещен ден.


Прави баница с прясно масло - нови разбирания. Мъчнотията в Стоян нека протече, благостта в Стояна да не изтече, че ще изсъхне.


Който не е протекъл, да протече; който тече, да не изтича.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ